| 2021. július. 7. | 2 perc olvasás

Gyermekzsivajtól hangos a Lackner Kristóf Általános Iskola

Társasjátékokkal, focilabdákkal és sok egyéb játékkal lepte meg a városvezetés a központi nyári napközi résztvevőit szerda délelőtt. Az idei tábort a Lackner Kristóf Általános Iskolában rendezik meg július 5. és augusztus 15. között.

Boldogon fogadták a gyerekek azt a rengetek ajándékot, amit a város vezetés nevében dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester adott át a nyári napköziben tartózkodó diákoknak. A polgármester beszédében külön köszönetet mondott a pedagógusoknak áldozatos munkájukért. Hozzátette: nagy segítséget jelent a családoknak a tábor.

„Azok a családok, akik a gyermekfelügyeletet máshogy nem tudják megoldani, nyári napközibe helyezhetik el gyermekeiket mindennap. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, ami nem volt könnyű a gyerekeknek, a családoknak és a pedagógusoknak sem. Most hogy az oltási program sikeres volt, a járvány enyhülni látszik, a gyerekek újra látogathatják az oktatási intézményeket, hiszen volt időszak, amikor ezt nem tehették meg. Ezzel a támogatással járulunk hozzá a családoknak ahhoz az igényéhez, hogy a szülők ne szakadjanak el a munkahelyüktől. Nagyon fontos, hogy a szülők dolgozni tudjanak, legyen a háztartásoknak bevétele, ehhez is segítséget nyújt a nyári napközi Sopronban – mondta el dr. Farkas Ciprián.

Színes programokon is részt vesznek a fiatalok, város és város környéki múzeumokba is ellátogatnak, a Soproni Parkerdő vagy a Lőver Strand adottságait is élvezhetik.

Károlyi Andrea, a Lackner Kristóf Általános Iskola igazgatóhelyettese elmondta, idén is egyre népszerűbb város és a tankerület által támogatott nyári napközi.

„Ezen a héten tizenhét csoporttal működünk, a város összes iskolájából vannak gyerekek, nagyjából 260 a gyermeklétszám. Változatos programokkal készülünk a lurkóknak, minél több élményt próbálunk nekik biztosítani. Sokat vannak szabadban, kézműves, és sportos foglalkozásban is részt vesznek, a legfontosabb hogy jól érezzék magukat – tette hozzá az intézményvezető helyettes.

Minden gyereket a saját iskolájából származó pedagógus felügyel, így a diákok nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hogy ismerős arcok várják őket reggelente. A tábor teljes ideje alatt diákmunkások és pedagógiai asszisztensek segítik a programok lebonyolítását. Az önkormányzat mintegy 25 millió forinttal támogatja a nyári napközi működését.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek