| 2019. november. 25. | 1 perc olvasás

Gyertyagyújtással indul a soproni Jereván lakótelep Adventje

December 1-jén, Advent első vasárnapján, 16.00 órakor, a Teleki Pál utca 20. előtti téren gyújtják meg a soproni Jereván lakótelepen az adventi koszorú első gyertyáját.

Hagyományteremtő szándékkal tavaly tartottak a lakótelep életében először köztéri adventi gyertyagyújtást, amelyet igen nagy örömmel fogadott a városrész közössége. Idén a Jereváni Advent karácsonyváró ünnepi programsorozat első rendezvénye a gyertyagyújtás, amelyen a történelmi egyházak képviselői fogalmazzák meg Advent üzenetét, ünnepi gondolatokat Barcza Attila országgyűlési képviselő mond, ünnepi műsorral pedig, a Jerevánon működő Lővéri Nyugdíjasklub tagjai készülnek – mondta elTóth Éva, a Jereván lakótelep önkormányzati képviselője, a szervező, Részönkormányzat elnöke.

Az idei Adventi időszakban – többek között - december 7-én a Szent Imre templomban adventi koncert december 13-án a szolgáltatóház átriumában jótékonysági könyvvásár várja az érdeklődőket. Az Eljövetelre való készülődés jegyében lesz meglepetés ünnepi rendezvény is a szolgáltatóházban – mondta el Tóth Éva. Hozzátette: fontos, hogy a Jereván városrész közössége együtt is átélhesse az emberiség legnagyobb és egyben legmeghittebb ünnepére, a Karácsonyra való készülődés csendjét, titkát, örömét.

Felvételek: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek