| 2020. január. 9. | 1 perc olvasás

Gyógyszeradagoló pumpát kapott a gyermekosztály

Volumetrikus gyógyszeradagoló pumpát adományozott a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermek Osztályának a Greenfish SE. Az egyesülettől kapott eszköz automatizálja a gyógyszeradagolást, ezáltal az egészségügyi dolgozók munkáját is könnyíti.

„A készüléken be lehet állítani, hány milliliter infúziót szeretnénk adni, az eszköz pedig kiszámolja az optimális időt ennek beadására. Nem kell folyamatosan felügyelni az infúziót, ellenőrizni, hogy jó e a csepp szám, látható, hogy hol tart az adagolás, és ha végzett akkor hangjelzést ad.”- mondta el a készülékről a tudnivalókat  Dr. Tóth Gergely, a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

„A Greenfish SE egy Szegedről indult kezdeményezés, de már az ország számos pontján jelen vagyunk, azzal a céllal, hogy a tagok és az ő ismeretségi hálójukban lévő vállalkozók által támogassunk rászoruló gyermekeket vagy épp kórházakat, mint ahogy az  most is történt. Sikerült egy volumetrikus gyógyszeradagoló pumpát vásárolnunk, melynek értéke négyszázezer forint. Jobb helyre nem is kerülhetett volna, mint a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztálya – foglalta össze küldetésüket Dr. Kovács Gábor, a Greenfish SE tagja, aki az ünnepélyes átadáson az egyesületet képviselte, s mindnyájuk nevében átadta a műszert.

Dr. Tóth Gergely osztályvezető főorvos hangsúlyozta: mindig szívesen veszik a segítő szándékot és az adományokat, mert az eszközöket folyamatosan korszerűsíteni kell.

Legnépszerűbb cikkek