| 2023. január. 7. | 1 perc olvasás

Gyopáros Alpár: továbbra is támogatjuk a magyar falvakat

A Magyar Falu Program által kínált támogatások minden 5000 lélekszám alatti településen éreztetik hatásukat - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Facebook-oldalán szombaton megjelent videóban.

Gyopáros Alpár kiemelte, a mostani nehéz helyzetben sem hagyják magukra a falvakat, a kormány továbbra is tartja azt a célt, hogy javítja a falvakban élők életminőségét.
Közölte, a falusi csok több mint 36 ezer vidéki család otthonteremtését segítette.
Arra is kitért, hogy több mint 3000 kilométer felújított alsóbbrendű út készült el a programban, valamint, hogy annak keretében támogatták a falusi kisboltok fejlődését és újranyitását. A kisboltok a napokban újabb pályázatot nyújthatnak be működési támogatások igénylésére.
Gyopáros Alpár hozzátette, 8000 falusi kisvállalkozás számára támogatást tettek elérhetővé európai uniós források bevonásával annak érdekében, hogy a kistelepülési munkahelyeket megvédjék és újak létrehozását segítsék.
Legfontosabb célkitűzésük a kezdetektől, hogy megállítsák a népességfogyást a magyarországi falvakban - jelentette ki a kormánybiztos, aki egyúttal rámutatott, pozitív visszajelzés a program eredményességére, hogy ezerkétszáz 5000 lélekszám alatti településnél megfordult a tendencia, és hosszú évek után gyarapodásnak indult a lakosságszámuk.
"A Magyar Falu Program hitet és reményt adott a falvainknak", van azonban még mit tenni, ezért a munkát folytatjuk - fogalmazott Gyopáros Alpár.
A vidék továbbra is a kormány kiemelt támogatását élvezi majd a nehéz gazdasági helyzet ellenére is - mondta közösségi oldalán a kormánybiztos.

 

Legnépszerűbb cikkek