| 2020. június. 24. | 1 perc olvasás

Győri Egyházmegye: főpásztori körirat a járványügyi korlátozások enyhítéséről

Cikkünkben Veres András győri megyéspüspök 2020. június 23-án kelt köriratát közöljük a járványügyi korlátozások enyhítéséről.

A közleményben olvasható: a Magyar Kormány a járványügyi korlátozások újabb enyhítéséről döntött, amely döntések 2020. június 18-án léptek hatályba. A másfél méteres kötelező védőtávolságot a jogszabály kötelezően már nem írja elő, ugyanígy a védőmaszk viselete már csak bizonyos helyeken kötelező (például tömegközlekedés, üzletek, patika), azonban nagyobb helyeken (például színház, mozi stb.) már nem kötelező.

A jogszabály a templomokról nem rendelkezik, így a június 23-tól a másfél méteres védőtávolság megtartása templomainkban már nem kötelező, ugyanígy a védőmaszk viselése sem. Az 500 fő fölötti rendezvények zárt helyen továbbra sem tarthatóak.

További intézkedésig fennmarad az egyházmegye templomaiban a szenteltvíztartók üresen tartása és az Oltáriszentség kizárólag kézbe történő kiszolgáltatása. A többi szentség kiszolgáltatása végezhető a járvány kitörése előtti szokott módon. A szentmiséken továbbra is el kell hagyni a békeköszöntést kézfogással – olvasható a megyéspüspök köriratában, aki arra is kérte a közösséget: a perselyadományokat ezután is, ha lehetséges, távozáskor, a kijáratnál helyezzék a hívek a kosarakba.

Borítókép: illusztráció, korábbi felvétel! Forrás: SopronMédia Archív

Legnépszerűbb cikkek