| 2022. augusztus. 12. | 1 perc olvasás

Gyors meggazdagodást kínálnak a megyénkben is felbukkanó internetes csalók

Az utóbbi időben Győr-Moson-Sopron megyében ismételten felütötte fejét egy számítógépen megvalósuló csalási módszer, amelyben a csalók kriptovaluta-befektetési lehetőségeket, és gyors meggazdagodást kínálnak.

Az elkövetők különböző online hirdetési felületeken osztanak meg rendkívüli hozamokat ígérő befektetési lehetőségről szóló hirdetéseket, majd a jelentkezők bizalmát elnyerve különböző személyes adatokat (személyi igazolvány száma, bankszámlával és bankkártyával kapcsolatos információk) kérnek el és – kihagyhatatlan ajánlattal kecsegtetve – győzik meg az áldozatukat, hogy segítenek elnavigálni kriptovaluta vásárlásának mozzanataiban.

A csalások közös pontja jellemzően az, hogy az elkövetők egy kezdeti – relatíve alacsony – összeg befektetését kérik, amely azonban folyamatosan emelkedhet az áldozatuk fizetési hajlandóságának függvényében.

A csalók sokszor hamis cikkeket is közzé tesznek az interneten, amellyel megpróbálják hitelesebbé tenni a kriptovalutás befektetési formákat.

Fontos azonban tudni, hogy a hivatkozott automatikus kriptovaluta-kereskedő rendszerek nem léteznek, így ilyenekbe érdemben befektetni sem lehetséges! A különböző elkövetések során a befektetést kínáló alkalmazás-csomag elnevezése is változó lehet. Nagyon gyakori, hogy a bitcoin-loophole angol kifejezés jelenik meg, amely magát irreálisan magas hozamokat ígérő, mesterséges intelligenciával támogatott kereskedési rendszernek állítja be, amely a valóságban csak arra szolgál, hogy a befektetők pénzét kicsalja.

Szintén fontos információ, hogy a bitcoin loophole nemlétező jelenség, így befektetési formának is alkalmatlan!

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek