| 2020. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Gyorstalpaló - városnéző programok soproniaknak

Újra indult a Pro Kultúra szervezésében a Gyorstalpaló elnevezésű népszerű városjáró sorozat. A régi és új soproniaknak szervezett rendezvény március óta nem folytatódott, de most – természetesen a járványügyi előírások megtartásával - ismét együtt sétálhattak a város iránt érdeklődők. Az új (immáron 3.) évfolyam első nyilvános sétája szeptember 13-án vasárnap 15:00 órakor indult a Liszt Központ elől.

A vasárnap délutáni programra sokan gyűltek össze. Az úticél ezúttal a Lőverek volt, 6 megállóval és kis meglepetésekkel. A séta kisvonatozással indult, majd a résztvevők ellátogattak a Nepomuki Szent János-kápolnához is.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő és Barcza Attila is. Sopron és térsége országgyűlési képviselője elárulta remek kezdeményezés jött létre ezúttal is. „Sopron városa és a Pro Kultúra Sopron egy olyan programot indított, amin a résztvevők városunk ikonikus látványosságait tekinthetik meg, és hallhatnak róla érdekességeket, eddig talán nem ismert információkat. Köszönet illeti a Leghűségesebb Várost és a Magyar Kormányt, hogy ezt a civil programot támogatja – tette hozzá a képviselő.


fotó: Griechisch Tamás

A sétát Taschner Tamás vezette. A szervezők remélik; a kellemes időjárás sokáig kitart, hiszen ezúttal minden hónap második vasárnapján várják az érdeklődőket a Liszt előtt, újabb és újabb látnivalókkal.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek