Győzelem a bajnoki nyitányon

A remek első félidei játékának köszönhetően a Sopron KC fontos sikerrel, a legutóbbi ezüstérmes Falco legyőzésével kezdte a szezont.

A közelmútban  a két csapat többször is megmérkőzött egymással a felkészülés során. Az első játékrészben Warner diktálta a tempót, ami lüktető, de egyben hullámzó játékot hozott. A játékrész zárására ugyanakkor a sokkal több büntetőt kiharcoló hazaiak (28-15) szusszanásnyi előnybe kerültek.

A második etapban némi meglepetésre még emelni is tudott a tempón a 9/22-es triplázást produkáló SKC, így a félidőre egyenesen megnyugtató előnyre tettek szert Supoláék. Váradi hiába szállt be immáron élesben is, egyelőre nem volt meg benne az átütőerő támadásban, így pont nélkül maradt, ezzel pedig a vasiak magyar magja elmaradt a hazaiak különítményétől.

A fordulás után sokkal inkább érvényesült a vendégek akarata, ebben a 10 percben 15 ponton tartották az addig sziporkázó Takácsékat, ám érdemben nem tudtak faragni a hátrányukon - ekkor még...

A negyedik etapban viszont nem dőlt el ideje korán a szomszédvári derbi. Az 5/7-es triplázással 34 pontig jutó, valósággal tarthatatlan Bruinsma visszahozta a szombathelyieket, s a sokáig pont nélküli Bíró hármasával minden nyílt volt az utolsó percben. Ám higgadtabb tudott maradni a Sabáli-legénység, mely így erőt adó diadallal kezdte a 2018/19-es évadot saját közönsége előtt a tavalyi finalista legyűrésével.

Legnépszerűbb cikkek