| 2018. október. 1. | 1 perc olvasás

Győzelem a Szezonnyitón!

Magabiztos győzelemmel kezdte az idei szezont a Sopron Basket Együttese. A szezonnyitó ünnepség utáni mérkőzésen a szoros első negyeden követően. több mint 40 ponttal nyertek a Cegléd csapata ellen.

Előbb a két csapat futott ki füstfelhőben a parkettre, majd a közönség visszatekinthetett a tavalyi szezonra, felhúzásra került a magasba az Euroliga döntőnek és a bajnoki címnek emléket állító zászlók. Az Év Játékosának járó díjat Fegyverneky Zsófia vehette át, akit a kosárlabdától búcsúzó Zsovár Orsolya váltott a középkörben. Az első szakaszban fej-fej mellett haladt a két gárda, 10 perc után 23-22-re a ceglédiek vezettek. A pontgazdag találkozón a második negyedben sem alakult ki sokáig nagy különbség. A csapatok 20 perc alatt 12 triplát értékesítettek. Végül a félidő hajrájában tudott 10 pont környéki előnyt kialakítani a Sopron.


www.wb-sopron.com/Wölfinger Béla

A szünet után is nagy sebességgel játszottak a sárga mezes hazaiak, hamar időkérésre kényszerítve a vendégeket. Tetszetős támadásokat vezetve,  a védekezés is elég jól zárt. Az utolsó negyedben Turner is megszerezte első pontjait, így már mindenki neve mellé került pont! Ünnepeltek is a szurkolók, akik bíztak benne, hogy a 100-as határt is eléi a csapat, de végül 96 pontnál álltak meg. A következő ellenfél a DVTK lesz, jövő szombaton 18 órakor, szintén a Novomatic Arénában.

Legnépszerűbb cikkek