| 2022. január. 3. | 3 perc olvasás

Győzelemmel köszöntötte az új évet a Sopron Basket

A magyar bajnokság 14. fordulójában a Sopron Basket 88-55-re múlta felül a TFSE-MTK együttesét.

Soproni oldalon a kimaradó légiós Shey Peddy volt és Fegyverneky Zsófia sem lépett pályára. A TFSE-nél Chanise Jenkins és Burján Laura hiányzott. Gabby Williams és Baa Dominika kosárváltása vezette fel az összecsapást. Ezt követően Határ Bernadett és Dúl Panka következett. Szinte az egész első negyedet ez jellemezte, hogy rendre tudtak egymás találataira válaszolni a felek. Ennek megfelelően kifejezetten szoros etapot követhettünk. Előbb 7-4-re és 10-8-ra a TFSE vezetett majd innen 13-10-re fordított a Sopron. Szeitl Vanessa hárompontosával egyenlített a fővárosi gárda, amire Sitku Zsuzsanna felelt egy triplával. Ezt követően a negyed hajrájában tudta megszilárdítani előnyét a Sopron. Gabby Williams büntetőivel, majd ziccerével 22-15-re ment a címvédő. Az első negyedet Jelena Brooks két büntetője, illetve Dúl Panka találata zárta. 10 perc után 24-19 állt az eredményjelzőn. A második szakasz első két percében mindössze egy találatot jegyezhettünk fel, ez Gabby Williams duplája volt. A folytatásban Határ Bernadett 2+1-es megoldásával 29-19-nél növelte először 10 pontra előnyét a Sopron.


Fotó: Tóth Zsombor

A második negyed feléhez közelítve a 10 pontos határon billegett az összecsapás. A TFSE 29-22-re szépített, majd 32-22-nél ismét megugrott 10 egységgel a címvédő. Erre újra érkezett válasz a fővárosi gárdától. Végül 32-24 után Nevena Jovanovic két triplájával vett új lendületet a Sopron. Jelena Brooks 2+1-es helyzetét követően már 41-26-ra mentek a hazaiak. Érezhetően ritmust váltottak Gáspár Dávid tanítványai. Egyre könnyebb kerültek helyzetbe a soproniak, ráadásul Briann January triplát is értékesített. 48-28-nál már 20 pontos differenciát rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Az 53-29-es félidei eredményt az ekkor már 12. pontját Gabby Williams duplája és Varga Sára triplája alakította ki. A soproniaknál Gabby Williams mellett a 13 egységig jutó Nevena Jovanovic volt a legeredményesebb. A TFSE-nél Dúl Panka jegyzett 10 pontot. A harmadik szakasz Theodoreán Alexandra és Dúl Panka találatával indult. Gáspár Dávid gyorsan időt is kért, de végül így is több, mint négy percet kellett várni az első hazai pontra. Igaz, ez idő alatt a TFSE is mindössze egy triplát tudott hozzátenni a negyed elején született négy pontjához.


Fotó: Tóth Zsombor

A Sopron kosárcsendjét 53-36 után Jelena Brooks négy pontja törte meg, amivel visszaállt a 20 pont feletti különbség. Nagyjából ebben a dimenzióban látszott állandósulni a mérkőzés. Magyar Bianka időkérése után Theodoreán Alexandra hárompontosával, 57-39-nél, ismét faragott a hátrányából a TFSE. Erre újra Jelena Brooks válaszolt, aki sokáig az egyedüli pontszerzője volt a hazaiaknak ebben a 10 percben. 61-41 után Gabby Williams iratkozott még fel a harmadik negyedbeli soproni pontszerzők listájára. A két ziccere alakította 65-41-re az eredményt. A záró szakaszt Jelena Brooks négy pontja indította, így 69-41-re módosult az állás. Ez összességében már 12-2-es széria volt, amivel a 30 pontot ostromolta a soproni előny. A TFSE tartását dicséri, hogy Baa Dominika és Dúl Panka révén 69-46-nál ismét szépített. Ezen az estén Jelena Brooks és Gabby Williams voltak azok, akik rendre tudtak lendíteni a soproni együttesen. 74-49 után végül Varga Alíz és Jelena Brooks triplájával lépte át a 30 pontot a különbség. Eközben a TFSE elveszítette sérülés miatt Baa Dominikát. A végjátékot már ez a differencia határozta meg. Végül magabiztos, 88-55-ös soproni siker született.

Legnépszerűbb cikkek