Győzött a Sopron Basket

A bajnokság 3. fordulójában a Sopron Basket 102-71-es győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában.

Jelena Brooks vezetésével villámrajtot vett a Sopron Basket. Nem telt el öt perc, és a címvédő 14-3-ra vezetett. Brooks az első negyedben egymaga 10 pontot szerzett, a 8 mezőnykísérletéből 5 utat talált a gyűrűbe. Alice Kunek öt pontja után 18-6-nál Kostas Keramidas időkérése állította meg a játékot. Még három perc volt ekkor az első szakaszból. Samantha Cooper és Kiana Williams révén igyekezett faragni hátrányából a Cegléd. Az első negyedet éppen Williams 3+1-es helyzete zárta, amivel 26-16-ra szépített a házigazda. A második etapot Samantha Cooper és Varga Alíz kosárváltása vezette fel, majd a Sopron Brittney Sykes és Sitku Zsuzsanna találatai után 34-18-ra elszakadt.

Soproni oldalon Brittney Sykes igazi vezérként állt a csapat élére a második negyed közepén. Ebben a periódusban egymaga 10 pontot szerzett. Két villanása után 38-21-nél kialakult az első félidő legnagyobb különbsége. Ahogy az első negyedben, úgy a másodikban is a Cegléd nagy erőket mozgósított, hogy látótávolságban maradjon. 44-27-nél továbbra is 17 egység választotta el a feleket. Rakita Lili és Szabó Petra találatai azonban a félidőre 46-33-ra hozták fel a házigazdát. Az első 20 percben a Cegléd a 28 mezőnykísérletéből 11-et értékesített. A Sopron 38-ból 19-et. Hazai oldalon a 9 pontos Rakita Lili volt a legeredményesebb, a címvédőnél a 15 pontos Brittney Sykes. A harmadik negyed elején a soproniak amerikai légiósa két büntetővel gyarapította pontjai számát, majd Czukor Dalma is megszerezte első találatát.

A Cegléd 50-35 után Samantha Cooper öt pontjával kezdte meg a felzárkózást, a folytatásban Kiana Williams következett, így 50-42-nél már csak 8 pont választotta el feleket. Felváltva estek a kosarak. Soproni oldalon ezúttal Alice Kunek lépett elő. A harmadik negyedben 7 pontot jegyzett. A triplája után 60-48-ra ment a Sopron. Kiana Williams és Bura Patrícia azonban egy időkérés után a játékrész hajrájában ismét közelebb hozta a Ceglédet. Williams már 16 egységnél járt három negyed után. Az utolsó 10 percnek 64-57-ről vágtak neki a csapatok. A negyedik negyed első találatát Brittney Sykes szerezte, de ezt követően folytatódott a hazai felzárkózás. Rakita Lili két triplája után 68-63-ra módosult az eredmény. A második félidő legszorosabb mérkőzésállása ez volt.

Sokat kivett a felzárkózás a házigazdából. A ritmust váltó Sopron Varga Alíz triplája után 75-63-nál növelte ismét kétszámjegyűre az előnyét. A címvédő összességében 16-0-s futást mutatott be. Ennek végén 84-63-nál már 20 pont fölé nőtt a differencia. Még több mint öt perc volt hátra, de a Ceglédnek már nem mutatkozott esélye a felzárkózásra. Amíg az első három negyedben összesen kettőt, addig a negyedikben öt triplát értékesített a Sopron. A Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke, Völgyi Lili is megszerezte első élvonalbeli pontjait. Végül 102-71-es sikert aratott a címvédő.

 

borítókép: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Legnépszerűbb cikkek