Győzött utolsó alapszakasz meccsén a Sopron KC

  2021. március 28. - www.sopronmedia.hu (bb1.hu)

A Sopron KC számára már nem, a Zalakerámia ZTE KK számára viszont még volt tétje az alapszakasz utolsó, 24. fordulójának. A Sopron készülhet a rájátszásra a Szolnoki Olajbányász ellen, míg a ZTE a play-outban folytatja, ahová minden alapszakasz-eredményét viszi tovább.

Három perc alatt a soproni kezdőötösből már négy játékos szerzett kosarat, de Bonifert révén tartotta magát a ZTE – triplájával egy támadás erejéig a vezetést is átvette a csapata, de erre gyorsan négy ponttal feleltek a vendéglátók (12-9). Duren triplája talált, amire még érkezett soproni válasz, de a következő két támadással fordított a Zalaegerszeg – hogy aztán a Sopron Elmore révén egy gól jó plusz büntető-akcióval visszavegye a minimális előnyt (19-17). A játék képe nem változott: jött Donaldson kettese, majd Szabó triplájával már vezetett is a ZTE, de Jogéla gyors négy pontja ismét a Sopront juttatta előnyhöz (25-24). Az utolsó szó jogán Wiggs szerzett még két pontot: 25-26 az első negyed vége.

Borisov első pontjai a triplavonalon túlról érkeztek, de Wiggs akciója is három pontot ért a vendégeknek – ziccere mellett a büntetőjét is bedobta. Elmore, Donaldson majd Borisov is jegyzett egy-egy triplát, Elmore újabb duplájával pedig az addigi legnagyobb, hatpontos különbség alakult ki a csapatok között (38-32). Borisov tett el egy újabb kettest, a negyed előtt még kosarat nem jegyző soproni játékos ezzel pontokat és VAL-t tekintve is a mezőny addigi legeredményesebbjévé lépett elő. Elmore is megszerezte 12. pontját, utolérte csapattársát, a Sopron pedig már tízzel vezetett (46-36). Igyekezett közelíteni a ZTE, Simon hármasa után már csak öttel maradt el ellenfelétől, de Fazekas távolija után ismét a tízért mehetett az SKC. Ezt a negyedet is Wiggs-kettes zárta: 54-47 az első félidő vége.

Jogéla kettese után Vuko triplája jelenthette volna a kapaszkodót a ZTE-nek, de a Sopron Takács hármasával és Jogéla újabb kettesével sorozatban hozott öt pontot – 61-50-nél újabb zalaegerszegi időkérés következett. Két zalai pontra újabb nyolc soproni egység érkezett, 17-tel mentek már a hazaiak (69-52). Thompson nem hibázott a vonalról, 75-56-nál csak egyetlen pontra voltak a húszpontos előnytől. Duren büntetői is helyükre kerültek, 80-63-nál ért véget a harmadik negyed.

Az utolsó játékrészt Donaldson öt pontja nyitotta, kapaszkodtak a vendégek. Már hét pontot ledolgozott hátrányából a ZTE, amikor érkezett a hazai időkérés. A rövid szünet után Borisov lendült bele, duplát és triplát is jegyzett, az ekkor már dupla-duplánál járó Szabó igyekezett tartani vele a lépést. A negyed felére visszaállította a negyedet megelőző előnyét a Sopron, ismét a húszért támadhatott. Három perccel a vége előtt a házigazda már a századik pontjáért vezetett akciót, míg a ZTE a nyolcvanas határt igyekezet átlépni. Nem maradt már esélye a vendégeknek utolérni a házigazdát: 102-85-re nyert az SKC.

fényképek forrása: bb1.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...