| 2019. október. 10. | 1 perc olvasás

Győzött az újonc ellen a Sopron Basket

A soproniak lassan kezdték a találkozót, de a második félidőre már magabiztos előnyt dolgoztak ki Fegyvernekyék.A harmadik negyedben alakította ki a döntő különbséget a Sopron, a női bajnokság harmadik fordulójában.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 11-8-as soproni előny után a TF 12-3-as sorozattal zárta le az első szakaszt és így 20-14-re ment 10 perc után. A második etapot 8-0-val indította a Sopron és innen jellemzően Gáspár Dávid együttese járt előrébb. A félidőt Jelena Brooks duplája zárta, amivel 42-37-es előnyt alakított ki a Sopron. Ráadásul hazai oldalon Kristina Arsenic beütötte negyedik hibáját.

A harmadik etap elején váltott ritmust a Sopron. Amikor Briann January harmadik triplája is célt ért ezen az estén, 49-37-nél először nőtt két számjegyűre a címvédő előnye. A különbség a következő percekben jellemzően 8-10 egység környékén mozgott. A Sopron 53-45 után egy 9-0-s futással hagyta állva riválisát. Az utolsó 10 percnek 70-53-ról futottak neki a csapatok. A TF nagyot küzdött és még 14 pontra felzárkózott, de ennél közelebb nem engedte a hazaiakat a Sopron. A 87-65-ös végeredményt Varga Alíz alakította ki. Egy kifejezetten jó ritmusú élvezetes mérkőzés végén ünnepelhetett sikert a címvédő, de a TFSE is maximálisan büszke lehet erre az estére is.


www.wb-sopron.com

Legnépszerűbb cikkek