GYSEV 150 - futónap a jubileum alkalmából

Október 1-jén rendezték meg a GYSEV 150 Futónapot az ausztriai Vulkapordány és Sopron között, mely a GYSEV alapításának 150 éves évfordulójának állít emléket. Az esemény egészen kiemelkedő népszerűségnek örvendett.

fotó: Máthé Alexandra

Közel háromszázan álltak rajthoz a GYSEV Futónapján. A táv 22,2 kilométer volt. A különböző kulturális és szórakoztató rendezvények mellett a vasúttársaság úgy döntött, egy sporteseménnyel is megemlékezik a 150 éves jubileumról - mondta el Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

fotó: Máthé Alexandra
”Mozdony matricázással, utazási akciókkal és egyéb különlegességekkel próbáljuk szebbé, felejthetetlenebbé tenni ezt az emlékévet. Nemcsak a vasútra, az utazásra, hanem az egészséges életmódra is szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve a környezetünkre. Nemrégiben indítottuk el a 150 faültetéssel kapcsolatos akciónkat, ami lassan a végéhez közeledik. Reméljük, a mai napon is remek sportolási lehetőséget tudtunk nyújtani a jelentkezők számára”

- tette hozzá Kövesdi Szilárd.

fotó: Máthé Alexandra

A megmérettetés az ausztriai Vulkapordányból indult, ezt követően Zárány, Somfalva, Ágfalva és Sopron volt a települések sorrendje. A célba érkezőket a vasúttársaság vezetői, valamint Sopron városa nevében Csiszár Szabolcs fogadta. Sopron alpolgármestere gratulált a kezdeményezéshez és hangsúlyozta, jó látni azt, hogy ilyen népszerű volt a verseny, ilyen sokan szeretik a futást a leghűségesebb városban.

fotó: Máthé Alexandra

A díjakat a Deák téren elhelyezett rendezvénysátorban adták át. A legjobbakat serleggel és ajándékcsomaggal díjazták.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek