| 2022. szeptember. 14. | 1 perc olvasás

GYSEV jubileum – 150 fát ültet el vonalhálózata mentén a vasúttársaság

Faültetéssel is ünnepli alapítása jubileumát a GYSEV: a vasúttársaság munkatársai 10 különböző helyszínen összesen 150 fát ültetnek el. A GYSEV kollégái nem csupán az ültetésben jeleskednek, gondozni is fogják a facsemetéket. Az első fát jelképes helyszínen, az idén szintén jubiláló, alapítása 50. évfordulóját ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút területén ültették el a vasúttásaság vezetői.

GYSEV150 mozdony, postabélyeg, képes krónika, teátrumvonat, sütijegy és desszertek – rengeteg aktivitással készült az alapítás 150. évfordulójára a GYSEV. A vasúttársaság faültetéssel is emlékezetessé teszi a másfél évszázados jubileumot: tíz különböző helyszínen pontosan 150 fát ültetnek el a GYSEV-es munkatársak, akik a későbbiekben gondozzák is a facsemetéket.

Szombathely, Körmend, Csorna, a GYSEV osztrák üzemrésze, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, illetve Sopronban a GYSEV CARGO, a Hotel Sopron és az SVSE sporttelep területe – ezek azok a helyszínek, ahol az alapítás jubileumára emlékeztető facsemeték növekedhetnek idén ősztől.

Különböző fafajok kerülnek a talajba a vonalhálózat mentén kijelölt területeken, például szilva, körte, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, birs, törökmogyoró, vérszilva, díszalma, vagy hegyi juhar.

fotó: GYSEV Zrt. 

Az első fát kultikus helyszínen ültette el a GYSEV menedzsmentje: az 1972-ben létrehozott, tehát fennállása 50 éves jubileumát ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Kastély állomása mellett egy hársfa csemetéjét helyezték a földbe a társaság vezetői.

„Különböző aktivitásokkal, programokkal egész évben ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy az 1872-ben alapított GYSEV kerek születésnapot ünnepelhet. Zöld-sárga vasúttársaságunk túlélte a történelem viharait, ma pedig egy igazán modern, dinamikusan fejlődő, kiváló szolgáltatásokat nyújtó vasút vagyunk. A 150 fa elültetésével a kerek jubileum mellett arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a vasút valóban zöld közlekedési forma: mindenki, aki az autó helyett a vonatot választja, jelentősen kíméli környezetét” – mondta el az első fa elültetése után Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A fákat, vagy kisebb facsoportokat önkéntes alapon a GYSEV munkatársai fogadják örökbe: részt vesznek a faültetésen, majd a későbbiekben elvégzik a fák gondozását is. A GYSEV 150-es faültetési akciója szeptember közepétől október végéig tart.

Borítókép; GYSEV Zrt. 

Legnépszerűbb cikkek