| 2022. szeptember. 27. | 1 perc olvasás

GYSEV jubileum – 150 fát ültet el vonalhálózata mentén a vasúttársaság

Faültetéssel is ünnepli alapítása jubileumát a GYSEV Zrt. A vasúttársaság munkatársai 10 különböző helyszínen összesen 150 fát ültetnek el. A fákat, vagy kisebb facsoportokat önkéntes alapon a GYSEV munkatársai fogadják örökbe, hogy később is gondozzák őket. Az akció október végéig tart.

Kedden a SVSE Sporttelepen ültettek hársfákat. GYSEV150 mozdony, postabélyeg, teátrumvonat, és képes krónika – rengeteg aktivitással készült az alapítása 150. évfordulójára a GYSEV. A faültetéssel a kerek jubileum mellett arra is felhívják a figyelmet, hogy a vasút valóban zöld közlekedési forma: mindenki, aki az autó helyett a vonatot választja, jelentősen kíméli környezetét.
- Idén ünnepeljük a vasúttársaság 150. évfordulóját. Ennek kapcsán rengeteg eseménnyel készültünk. Voltak GYSEV150 desszertek, volt mozdony. Arra gondoltunk, hogy egy igazi zöld, környezetvédelmet és környezetbarát közlekedési módot hirdető vasúttársaság hogyan is ünnepelhetne másként, mint faültetéssel? Így jött az ötlet, hogy ültessünk el 150 fát a vasúthálózatunk mentén - mondta el Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője. 
 

Fotó: Máthé Alexandra


Az ültetés mellett a faállomány gondozásában is aktívan részt vesznek a GYSEV munkatársai. - Az akciónak az a különlegessége, hogy nem csak elültetik a fákat a GYSEV Zrt. munkatársai, akik önkéntes alapon jöttek el a faültetésre, hanem örökbe is fogadják ezeket a facsemetéket, azaz a  későbbiekben gondozzák a fákat, és figyelnek arra, hogy egészségesen növekedjenek - tette hozzá a szóvivő. 

A vasúttársaság 150-es faültetési akciója szeptember közepén kezdődött és október végéig tart. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek