| 2021. március. 25. | 1 perc olvasás

A legkorábbi iskolai nyitás dátuma április 12. vagy 19. lehet

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a harmadik hullámnak nincs vége, a fertőzések száma továbbra is növekszik Európa-szerte és Magyarországon is. Megdőlt több negatív rekord az adatok tekintetében.

1467-en szorulnak jelenleg lélegeztetésre. Az egészségügyi ellátórendszer képes biztosítani a kapacitásokat a megnövekedett betegszámhoz tárgyi és személyi feltételekkel egyaránt. 650 ezer nyugdíjas nem regisztrált, arra kérik őket, tegyék ezt meg, hisz a járvány ellen egyedüli megoldás a védőoltás.

A tegnapi kormányülésen tárgyalták az oltási tervet, áprilisban minden korábbinál több vakcina fog az ország rendelkezésére állni.

Ha eléri a 2,5 milliót az oltottak száma, akkor kinyitnak az oktatási intézmények. Erre április 12-én vagy április 19-én kerülhet sor, beoltják előtte a tanárokat, óvónőket regisztráció alapján.

Javaslatok szerint az üzletek, szolgáltatók heíyiségeiben 10 négyzetméterenként egy vendég tartózkodhat majd, ennek lehetőségeit vizsgálják, és holnap döntenek.

Borítókép: internet

Legnépszerűbb cikkek