| 2018. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

Ha hőség, akkor strand! - sok a vendég a fürdőkben

Sopron környékén is sokan menekülnek a vízbe a hőség elől, amelynek köszönhetően szokatlanul magasra rúgott az utóbbi napokban a soproni fürdőhelyek átlagos látogatószáma. Az üzemeltetők abban bíznak, hogy a kiváló idő egészen az iskolakezdésig kitart.

Többen csobbantak pénteken és szombaton is a Tómalom vizébe, amely a Fertő-tóéhoz hasonlóan továbbra is kiváló minőségű. Voltak, akik úsztak, mások gumimatracról hűsítették magukat, a bátrabbak pedig egyenesen a vízbe ugrottak.

                         

Az elmúlt időszakban elégedettek lehetünk az időjárással, évekig nem ilyen hetekig tartó kánikula. Az elmúlt időszakban mind a Fertő-tón, mind a Tómalmon több, mint 600 fő az átlagos vendéglétszám, viszont azt is meg kell jegyeznem, hogy mi még emlékszünk a június-júliusi hetekre, amikor még nem értük el a 150-es vendéglétszámot sem" -tájékoztatta portálunkat Varga Tibor, a Soproni Vízmű fürdő üzemmérnökség vezetője.

A szakember szerint a vízparton sem érdemes szabad könnyelműen kezelni a hőség veszélyeit - a víz ugyanis rendre hidegebb, mint a külső hőmérséklet.

Érdemes megfigyelni belépés előtt a tájékoztatókat, amelyek egyébként mindegyik fürdőhelyen ki vannak rakva, nem csak a soproniaknál, hanem egyéb fürdőhelyeken is - részletezte Varga Tibor. Az üzemmérnökség vezető hozzátette, hogy érdemes fürdés előtt megmártózni, megnézni milyen a vízhőfok. Óvatosan kell bánnunk itt az alkoholfogyasztással is, hiszen rendkívül meleg van, a folyadékpótlásra rendszeresen szükség van, úgyhogy, ha ezeket az alapvető szabályokat betartják a vendégek, akkor nem eshet bajuk.

A soproni fürdők üzemeltetői folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, és úgy látják, hogy a kánikula egészen augusztus utolsó harmadáig kitart majd.

Legnépszerűbb cikkek