| 2020. november. 27. | 1 perc olvasás

Hagyj el egy Mikuláscsomagot Sopronban

Az ötlet zsenialitása az egyszerűségében rejlik: állítsunk össze egy mikuláscsomagot, amelyet el kell hagynunk egy olyan – lehetőleg forgalmas helyen –, ahol valaki rátalálhat december 6-án vagy 7-én.

A kezdeményezéshez idén háromféleképpen lehet csatlakozni:

1. Forgalmas helyen elhagyott mikuláscsomag:

Készíts egy csomagot és hagyd el a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár és ahol megtalálhatják.

A csomagra írj egy rövid üzenetet pl: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy mikuláscsomagot 2020 facebook eseményhez.”

2. Köszönjük a munkátokat!

Új elemként a szervezők az egészségügyben, szociális, oktatási szférában dolgozóknak, rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak, katonáknak, buszsofőröknek, hivatalokban dolgozóknak, takarítóknak, a közművelődési intémények munkatársainak, postásoknak és mindenkinek kedveskedni szeretnének, akik áldozatos munkájukkal azért tesznek, hogy nekünk kicsit könnyebb legyen a pandémiás helyzet.

A feltételek ugyanazok, mint a fentebbi leírásban, vagyis csomagkészítésre kérnek bennünket, azzal a különbséggel, hogy a csomagot a kiválasztott szakmában dolgozó munkahelyén, otthonánál kérik elhelyezni. 


Fotó: Hagyj el egy mikuláscsomagot Facebook oldala

3. Kitartást a karanténban!

Idén a „Hagyj el egy mikuláscsomagot” akció keretében lehetőség van segíteni a karanténban lévőknek könnyebben átvészelni a járványügyi megfigyelés idejét.

Készíts egy csomagot egy karanténban lévő személynek. Írj rá egy rövid üzenetet, pl.: Én egy elhagyott csomag vagyok, azért hagytak el hogy szebbé tegyem a napod.

A csomagot hagyd a karanténban lévő személy lakása ajtajánál, kapujára felakasztva. A csomagról készíts képet és töltsd fel a Hagyj el egy mikuláscsomagot 2020 facebook eseményhez.

 

Borítókép;pixabay 

Legnépszerűbb cikkek