Hagyományőrző bánfalvi hétvége

Szeptember 11-12. a hagyományőrző bánfalvi hétvége, tradicionális búcsúhangulattal, melynek a Bánfalváért Baráti Kör évek óta szervezője.

- Barátok, segítők összefogása eredményezte eddig is rendezvényeink sikerét, és ma is a rengeteg munka biztosíthatja, hogy hagyományos és új elemek színesíthetik a gyerekeknek, felnőtteknek kínált programot. Minden évnek megvan a sava-borsa, amivel frissül rendezvényünk. Idén - többek között - a bánfalviak által működtetett társaságok, a Bánfalván tevékeny klubok, közösségépítő csoportok kerülnek reflektorfénybe. A szombati sátornyitóra felkért Nemes András művészettörténész beköszöntője az ő munkájukra is reflektál. Remélem sokan eljönnek a bemutatkozásra! Tehát a hazaiak az aktivizálók. A Hajnal téren gyerekeknek mesél és játszik a bánfalvi óvónő, mókázik a bánfalvi Tibi bohóc, táncolnak a bánfalvi klub hölgyei és zene szól napnyugtával a Faterok jóvoltából - mondta  Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke.    


Fotó: Bánfalváért Baráti Kör

- A vasárnapi traktoros körjárat már hagyomány, a délben induló főzőversennyel a délutáni forgatag eseményeivel. A színpadunk idei új hősei a Petőfi Színház színészei és az Ars Historica társulata. A tradíciók gondozóinak köszönet - a kórustagok, zenészek, néptáncosok nélkül elveszne a művészetek gondűző szerepe, amire egyesületünk építheti az ünnepi hétvégét - fűzte hozzá Igrecz Katalin.  


Fotó: Bánfalváért Baráti Kör

Fotó: Bánfalváért Baráti Kör

Borítókép; Bánfalváért Baráti Kör 

Legnépszerűbb cikkek