Hagyományőrző búcsú volt Bánfalván (galéria)

Az idei esztendőben is szeptember második hétvégéjén került megrendezésre a Bánfalvi Mulatság és Búcsú, amelynek a főszervezője a Bánfalváért Baráti Kör volt.

A rendezvénysorozatot hagyományosan ünnepi szentmise nyitotta szombaton az Árpádkori Mária-Magdolna templomban, majd a Hajnal téren a sátornyitó ünnepség következett, ahol a zászlók bevonulását követően ünnepi köszöntő, majd kulturális műsorok folytattak egészen az este zárószámáig, amikor is a FateRock együttes szórakoztatta a kikapcsolódni vágyókat. 

Vasárnap reggel búcsúba invitálós traktoros, veterán autós körjárattal indult a nap, majd az óvodások és iskolások  léptek fel a rendezvénysátor színpadán színes és tartalmas műsorral. 

Délelőtt az Evangélikus templomban ünnepi istentiszteletet tartottak, majd déltől megkezdődött a bográcsos főzőverseny, amelyet délután szakértő zsűri bírált el. 

Kora délután az elmaradhatatlan hagyományőrző felvonulás sem maradhatott el, amely  a Juventus fúvószenekar és a Bánfalvi kórus felvezetésével idén is számtalan résztvevőt vonzott, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki mosolyogva és integetve sétált és akiket a helyi lakosok frissítőkkel és harapnivalókkal kínáltak az út során. 

A felvonulást követően került sor az Evangélikus emléktábla megkoszorúzására, ahol az első koszorút Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, Táp Lászlóné, Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes és Görbehalom részönkormányzatának elnöke valamint Mágel Ágost önkormányzati képviselő helyezett el. Őket követte a többi megemlékező, akik szintén koszorúval és főhajtással tisztelegtek az emléktábla üzenete előtt. 

A megemlékezés után a rendezvénysátorban tartott programok illetve a környékén elhelyezkedő vásár és ételkóstolási lehetőség vette át a főszerepet.

A sátor színpadán a Juventus fúvószenekar szórakoztatta az egybegyűlteket, majd Igrecz Katalin, a szervező Bánfalváért Baráti Kör Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd ünnepi gondolatokat mondott Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, aki kiemelte a bánfalvi közösség hagyományőrzésének fontosságát illetve ennek az évről-évre megrendezendő eseménynek a közösségépítő és összetartó erejét, amely mindezek mellett igazán sokszínű és tartalmas programokat is kínál. 

Az ünnepi köszöntőt követően a főzőverseny eredményhirdetésére került sor, amit a fellépő kultúrális egyesületek bemutatói, fellépései követtek, majd az idei meghívott vendégfellépő együttes,  Gyulafirátót énekesei és táncosai zártak. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek