Hagyományőrző búcsújára készül Bánfalva

  2016. szeptember 3. - www.sopronmedia.hu

Különleges ünnep, és a búcsúk között egyedi is az évente megrendezett bánfalvi búcsú, hiszen a reformáció korában evangélikussá lett közösség búcsújának alkalma.

A Bánfalváért Baráti Kör elhatározása szerint a Bánfalvát szerető, Bánfalvát megismerni akarók számára közös ünneplés, hagyományőrzés, kulturális seregszemle színterének választotta szeptember második hétvégéjét. Ekkor, jó okkal, együtt ünnepelhetnek egyházaink és azok is, akik az egyházi tartalommal megtöltött ünnep kapcsán egy tartalmas, színvonalas szórakozásra vágynak - mondta el Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke az ünnepre készülődve.


A hajdani nagyközség Árpád-kori temploma évszázadokig helyt adott a katolikusoknak és a reformáció idején az evangélikus híveknek, és ma is olvasható gótikus,német nyelvű felírat falain. A hagyományőrzők feladata tehát, hogy a katolikus hitvallásban létező Búcsút, a szeptember 08-i Mária ünnep miatt felkarolja, és a múlt tiszteletével a XIX-XX. század elején evangélikus többségű bánfalviak 1887.szeptember 11-i  templomszentelésének évfordulóját ünneppé tegye.

A hagyományőrző bánfalvi Búcsú minden programjával, mindenkinek, lelki-testi feltöltődést kínál!

A Bánfalváért Baráti Kör és Bánfalva minden érdeklődőt vár a szeptember 10-11-ei hétvégi búcsúra, amikor Bánfalva két napig a világ közepévé válik.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...