| 2021. július. 3. | 1 perc olvasás

Hagyományőrző zenei találkozót tartottak Fertődön

Hagyományőrző zenei találkozót tartottak Fertődön szombat este. Az esemény célja az összetartozás erősítése volt: számos kisebbség megmutatta a nemzetére jellemző zenei és táncvilágot.

A népzene volt a főszereplő Fertődön a szombat esti órákban. A hagyományőrző eseményt az összetartozás és a együttélés zászlaja hívja életre évről évre - mondta el Rábensteiner Viktor szervező. „Sopronban és a Fertő- parton számos népcsoport él együtt, gondolhatunk itt a németekre, a horvátokra, a bolgárokra, de egyébként a görögökből is alakult egy jelentős kisebbség a térségben. Minden nemzet szereti megőrizni hagyományait, erre adunk lehetőséget Fertődön. A fellépők ismereteket cserélnek és évről évre bemutatják, milyen identitást is képviselnek. Mások vagyunk ugyan, de összeköt minket, hogy egy helyen élünk – tette hozzá az esemény szervezője.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett Barcza Attila is. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a környék települései bővelkednek épített örökségekben és kulturális értékekben.
„A térségünk bővelkedik nemzetiségekben, a magyar kormány rengeteget tesz azért, hogy ezek a nemzetiségek meg tudják őrizni identitásukat, hagyományaikat. Számos hazai fórum segíti ezeket az eseményeket, ilyen például ez a fertődi is. Színvonalas zenei találkozó, ahol mindenki megmutathatja az ő nemzetére leginkább jellemző hagyományokat" – folytatta Barcza Attila.


fotó: Griechisch Tamás

 A muzsikaszó mellett tradicionális ételek is várták a résztvevőket, akik a bolgár, a horvát és a görög zenei világból is kaphattak ízelítőt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek