| 2019. június. 22. | 1 perc olvasás

Hagyományteremtő fesztivál Bánfalván

Színes programok a színpadon, ínycsiklandó hagyományos fogások az asztalokon – ezt kínálta a Wandorfer Fest, amelyet idén másodszor hívott életre a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre.

- Szombatra több, mint 10 rendezvényt szerveztek városszerte – emelte ki Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntőjében. - Az a fajta kulturális sokszínűség, amely napjaink Sopronjára jellemző a rendkívül sokrétű történelmi hagyományainkból akad. Azonban ezeket nem csak őrizni kell, szükség van olyan polgárokra, akik a hagyományokból merítve képesek valami újat teremteni, amit mi adhatunk tovább utódjainknak. Ezért fantasztikus, hogy itt Bánfalván működik egy kicsi, de annál lelkesebb közösség, akik megtalálták ennek a módját és idén már másodszorra hívták életre a Wandorfer Festet – emelte ki a városi tanácsnok, aki hozzáfűzte: Sopron önkormányzata mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a rendezvényből hagyomány lehessen.


fotó: Griechisch Tamás

- Ezt a fesztivált az olyan hagyományos bánfalvai ételek is teszik egyedivé, mint például a pörkölt sterccel vagy a babos káposzta zsemlegombóccal – mondta Kőfalvi Julianna, a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre elnöke. – De természetesen a helyi borok, valamint a környékbeli előadók is kivették a részüket a színes kavalkádból – fűzte hozzá. 

A rendezvényen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek