| 2020. május. 4. | 1 perc olvasás

Hajrá Domi! - így kezdődött a rendkívüli érettségi Sopronban - GALÉRIA

Sopronban is izgalmasan kezdődött a veszélyhelyzeti érettségi időszak hétfőn reggel, a szokottnál egy órával később, kilenc órakor a magyar nyelv és irodalom, és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival. Cikkünkben beszámolunk a városunkat érintő adatokról és védelmi intézkedésekről is!

Sopronban hétfőn reggel 9 oktatási intézményben kezdték meg az érettségit. A város iskoláinak közelében fokozott védelmi intézkedések fogadták az érettségizőket: rendőrök, közterületfelügyelők vigyázták a rendet, de megható pillanatokból sem volt hiány. Volt, aki táblára írt üzenettel szurkolt másfél hónapja nem látott szerettének.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester korábban elmondta: a kormányzat gondoskodott arról, hogy Sopronban is minden oktatási intézménybe jusson maszk, kesztyű és fertőtlenítőszer. A diákok már az intézményben való belépéskor kézfertőtlenítésen esnek át és megkapják a védelmi eszközöket. Az érettségizőknek az intézményben történő mozgásukkor, tehát hogyha dolgozatírás közben kimennek az osztályteremből, fel kell venniük a kesztyűt és a maszkot. Ez utóbbit csak a helyükön, dolgozatírás közben vehetik le.  Sopron polgármestere egyeztetett a város rendőrkapitányával is – ennek eredményeképpen a rendőrök fokozottan felügyelik majd a diákokat, hogy ne csoportosuljanak a közterületeken. Mint kiemelték: ezt az érettségizők érdekében teszik.


fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere egyeztetett a város rendőrkapitányával is – ennek eredményeképpen a rendőrök fokozottan felügyelik majd a diákokat, hogy ne csoportosuljanak a közterületeken. Mint kiemelték: ezt az érettségizők érdekében teszik majd.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek