| 2020. október. 3. | 1 perc olvasás

Hála Gála – az idősek önzetlen segítőit köszöntötték Sopronban

A GYIK Rendezvényház adott otthont a Hála Gálának, amit a 28. Idősek világnapja alkalmából rendeztek meg szombaton. Az eseményen azokat köszöntötték, akik a pandémia időszaka alatt kitartóan és önzetlenül segítették a szépkorúakat.

A nemes eseményt Filep Márk önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke nyitotta meg szívhez szóló beszédével. Filep Márk megköszönte a gála szervezőinek és résztvevőinek, hogy emlékeztetik a magyar embereket az egyik legnemesebb és néha talán legnehezebb hivatásra, az idősek segítésére, gondozására. – A hála nem lehet rutinszerű, abban teljes lelkünk benne van. Tudjuk, hogy az újfajta vírus által az idősek a legveszélyeztetettebb korosztály. Gondozásuk így most még több alázatot és odafigyelést igényel. Hálás szívvel köszönöm dr. Farkas Ciprián polgármester nevében is azt, hogy az Önök áldozatának köszönhetően egyetlen magyar sincs egyedül- zárta szavait a képviselő.

- Az idősek napja Sopronban minden évben egy mintegy 1000 főt megmozgató esemény: az ország sok tájáról és határon túlról is szoktak érkezni rá szépkorúak. Idén a pandémiára tekintettel változott a program, hiszen most azokat köszöntjük, akik a szociális szférában dolgozva, vagy akár önkéntesként vettek részt a nyugdíjasok támogatásában a tavaszi hónapokban -mondta el Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke, aki hozzátette, Sopron önkormányzatát is köszönet illeti, mivel a járvány kezdetekor az elsők között jelentette be, hogy szerepet vállal az idősek ellátásban, amit azóta is fenntartanak.

A programon kulturális műsor fogadta a jelenlévőket, majd Sütő Teréz és Péli Nikoletta a Soproni Szociális Intézmény igazgatója jelképes ajándékkal fejezte ki köszönetét, elismerve azokat a csodás embereket, akik a pandémia időszaka alatt kitartóan és önzetlenül segítették a nyugdíjasokat.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek