| 2016. október. 7. | 1 perc olvasás

Halálos baleset a kapuvári vasútállomáson

Két embert elgázolt egy tolatási mozgást végző mozdony 2016.10.07-én 13 óra 20 perckor Kapuvár állomáson.

Az első vizsgálatok szerint három utas helytelen pályaoldalon, tehát nem az állomás felőli oldalon szállt le a Budapest irányából Kapuvárra érkező InterCity vonatról. Ezután a vonat kocsijait és a mozdonyt megkerülve, a vágányokon keresztül visszaindultak az állomásépület felé. Amikor a II-es vágányon az űrszelvénybe léptek, már elindult az InterCity-ről időközben lecsatolt mozdony, amely két embert elgázolt, egy harmadikat pedig elsodort. Ketten a helyszínen életüket veszítették, a harmadik személy enyhe sérüléseket szenvedett.

Kapuvár és Sopron között hétfőtől ma estig vágányzár van érvényben, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják a két állomás között. Ezért a Budapest felől érkező InterCity összes utasának le kellett szállnia Kapuváron és vonatpótló autóbuszokra átszállni.

A baleset miatt a Sopron és Kapuvár között közlekedő vonatpótló buszok meghosszabbított útvonalon, a személyvonatok buszai Sopron-Rábatamási között, az InterCity vonatok buszai Sopron-Csorna között közlekednek.

A GYSEV Zrt. a rendőrség és a Közlekedésbiztonsági Szervezet megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását.

 


fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye: 

Két idős nő vesztette életét a vasútállomáson történt balesetben. 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. október 7-én 13 óra 10 perc körüli időben történt a halálos kimenetelű közlekedési baleset. Egy 80 éves újcsanálosi és egy 70 éves soproni nő a vasúti síneken akart átkelni a vasútállomás területén, amikor eddig ismeretlen okból egy szerelvényről leválasztott mozdony elütötte mindkettőjüket és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A jármű elsodort egy idős férfit is, aki nem sérült meg a balesetben.


police.hu
Címkék: baleset

Legnépszerűbb cikkek