| 2021. április. 26. | 1 perc olvasás

Hamarosan átadják az új soproni uszodát

A Modern Városok Programnak köszönhetően az ország egyik legkorszerűbb és legnagyszerűbb sportkomplexuma nyílik meg hamarosan mindenki örömére - írja mai Facebook bejegyzésében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője annak apropóján, hogy bejáráson vett részt az épületben. A soproni polgárok döntése alapján Lőver Uszoda lesz az új létesítmény neve.

Az új soproni uszoda a Modern Városok Program keretében, kormányzati támogatásból megvalósuló létesítmény. Az épülő fedett uszodában egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencét, valamint egy 25 méter széles és 25 méter hosszú kismedencét, továbbá egy melegítő és egy tanmedencét alakítanak ki. Emellett még szaunát, jakuzzit és egy kondicionáló termet is átadnak az öltözők mellett. Az épülethez egy kétszintes előcsarnok is épül, innen érhető majd el az 1300 ülőhelyes lelátó. Az uszoda bejáratánál 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet biztosító parkolót alakítanak ki.

Összesen 3721 szavazat érkezett az önkormányzat által február 22-én indított online voksolásra; így dőlt el, hogy Lőver Uszoda lesz az új létesítmény neve, amelyre a szavazatok mintegy 63 százaléka érkezett. A polgárok négy lehetőség (Csik Ferenc Uszoda, Temes Judit Uszoda, Soproni Sportuszoda és Lőver Uszoda) közül választhattak, illetve egyéb javaslatokat is tehettek a szavazáson.

Legnépszerűbb cikkek