| 2021. április. 28. | 2 perc olvasás

Hamarosan elérik a 35 ezer beoltottat a soproni oltóponton

Folyamatos a tömeges oltás a kórházi oltóponton és a háziorvosoknál. A vakcinák beadása Sopronban is gyorsan és gördülékenyen halad, a Várisi úti oltóponton a beoltottak száma hamarosan eléri a 35 ezret. A vakcinára hétfőtől online is lehet időpontot foglalni. Dr. Vida Ildikó, az oltópontvezető főorvosa hangsúlyozta, hogy minden Magyarországon rendelkezésre álló vakcina hatékony és biztonságos.

Hétfőtől elindult a tömeges oltás Magyarországon, Sopronban mintegy 1500-an jelentkeztek elektronikus úton a Sinopharm-vakcina felvételére. A regisztráció minden 18. életévét betöltött személy számára elérhető.

A Várisi úti oltóponton eddig 33 500 embert oltottunk be. A beoltottak száma a hétvégén elérheti a 35 ezret. Pénteken megnyílt az online időpontfoglaló rendszer, így minden, még nem beoltott, de regisztrációval rendelkező ember tud az interneten időpontot foglalni az oltásra. Hétfőn Sopronban is elindult a tömeges oltás, az érintettek a Sinopharm-vakcinával történő oltásra foglalhattak időpontot. A Sinopharm-vakcinára vasárnapig regisztrálhatnak az érintettek - mondta dr. Vida Ildikó, a Soproni Gyógyközpont oltópontvezető főorvosa, aki hozzátette, hogy megbízható és jól bevált technológián alapul az említett oltóanyag.

Minden Magyarországon elérhető vakcina hatékony és biztonságos

Dr. Vida Ildikó hangsúlyozta: minden Magyarországon elérhető vakcina megbízható. Az oltópont vezető főorvosa hozzátette, hogy önmagunk és a környezetünk védelme érdekében is fontos, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon az oltásra.  


fotó: Griechisch Tamás

Pócza Regina jó ötletnek tartja az online időpontfoglaló rendszert, hiszen így mindenki gyorsan megkaphatja a vakcinát. A családom biztonsága érdekében is fontosnak tartottam, hogy regisztráljak a vakcinára - tette hozzá a 19 éves Pócza Regina.

Az operatív törzs szerdai online tájékoztatóján elhangzott: a Sinopharm mellett az AstraZeneca oltásra is van lehetőség regisztrálni. Az időpontfoglaló oldalon a regisztráltak egy-két perc alatt le tudják foglalni maguknak az oltás időpontját, a belépéshez csak a TAJ-számot és a születési dátumot kell megadni. A rendszerben ki lehet választani, mely napon, hány órakor, melyik település mely kórházi oltópontján szeretné valaki megkapni az oltást. Az oltásra itt tudnak időpontot foglalni. 

Kérik az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra  pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék! Ha tehetik, akkor nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek