| 2021. április. 30. | 2 perc olvasás

Hamarosan elkészül az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont

Július végére készül el a Muckon épülő Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont. A létesítmény közel félmilliárd forintos kormányzati forrásból épül. A Lőver Programban megvalósuló fejlesztésekhez hasonlóan színvonalas kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd valamennyi látogató számára.

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Központ 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát,
3D-s technika segítségével megeleveníti a magyarországi nagyvadfajokat, a fiatalabb korosztály számára sokszínűen, játékos formában mesél a természetről, védelmének fontosságáról.


fotó: Fodor Regina

Az utolsó fázisába érkezett a projekt. Péntek délelőtt Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója a helyszíni sajtóbejáráson elmondta, rendkívül sokszínű lesz az Erdő Háza Ökoturisztikai Központ. „A legérdekesebb attrakciója a projektnek, hogy végre az állatokat az idelátogatók közelről is meg tudják nézni. Magyarország vadon élő állatai mindegyikét meg tudják tekinteni az érdeklődők" – árulta el Sándor Gyula.
A vezérigazgató hozzátette: a terület bővül még egy nagy kilátóval, egy közel száz négyzetméteres tanteremmel, amely elsősorban a fiatalabb korosztállyal kívánja megismertetni az erdőt, valamint egy külső tanteremmel is, ahol látványos bemutatók segítségével ismerhetjük meg az erdőben élő állatokat.


fotó: Fodor Regina

Az épülő Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont bejárásán dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere hangsúlyozta, minden szempontból egyedülálló projekt épül Muckon.
„Olyan attrakcióval gazdagodik a Soproni Parkerdő, amilyenre még nem volt példa. Egy vadaspark alakul ki a helyszínen, ahol lenyűgöző a környezet és a létesítmény is. Büszkék lehetünk az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontra.”


fotó: Fodor Regina

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, a város és a TAEG Zrt. közös munkája kiváló. Az erdei sétautak, kilátók, játszóterek üzemeltetését és karbantartását a társaság látja el. „Kormányzati forrásból a TAEG Zrt. gondoskodik arról is, hogy további látványosságokkal bővüljön a Soproni Parkerdő, mint például az Erdő Háza projekt. Ez a létesítmény jól kiegészíti azokat a Modern Városok Program-elemeket, amelyek a Lőverekben az elmúlt időszakban és jelenleg is megvalósulnak. A városrész rendkívül ikonikus, így gondoskodunk arról, hogy hasonlóan az óvároshoz szép és vonzó legyen, hiszen mindkettőről híresek vagyunk" – tette hozzá Sopron polgármestere.


fotó: Fodor Regina

A fejlesztés részeként egy információs pont és jegyiroda, vendéglátóegységgel kiegészülve várja majd a vendégeket. Az épületből egy impozáns fahídon juthatnak el a látogatók egy vadasparkba. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek