| 2016. november. 18. | 2 perc olvasás

Hamarosan ismét közlekedhetünk a Rákosi úton

November végén ismét birtokba vehetik a közlekedők a Rákosi utat, ahol már az aszfaltozási munkák tartanak.

A Rákosi úti közmű rekonstrukciós munkák kivitelezésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Rádonyi László a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója pénteken a Rákosi úton, ahol javában tart az aszfaltozási munka. 

Rádonyi László a sajtótájékoztatón
Rádonyi László a sajtótájékoztatón
fotó: Leczovics Zsolt

Az említett helyen a vízvezeték, a szennyvízcsatorna és a csapadékcsatorna rekonstrukciójára - gyakorlatilag a kapacitásuk növelésére - a meglévő közművek állapota, a csatlakozó területek fejlődése, a közmű igényeik növekedése miatt volt szükség. A megnövekedett közmű igénybevétel miatt gyakoriak voltak pinceelöntések is, melyek sok kellemetlenséget és kárt okoztak az ott élőknek. A Rákosi úton egyébként a vízvezeték 1920-ban, a szennyvízcsatorna 1981-ben, a csapadékcsatorna pedig 1983-ban épült.  

Az ott élő emberek kérésre az önkormányzat 200 millió forintot biztosított a rekonstrukcióra és az új aszfaltburkolat kialakítására. Az önkormányzat a munkával a Soproni Vízművet bízta meg, akik nyílt pályázati eljárás során a legkedvezőbb ajánlatot adó Szabadics Zrt.-vel kötöttek szerződést. 

Munkában az úthenger
Munkában az úthenger
fotó: Leczovics Zsolt

A nyertes vállalkozó a szerződésben foglalt határidőt nem tudta tartani, mert a bontás során előre nem látható bonyodalmakkal került szembe a föld alatt. Ezért most az elkészült szakaszt a Rákosi úton leaszfaltozzák, és visszaadják a forgalomnak.

Az elkészült vezetékszakaszok egyébként már november tizenhatodika óta üzemelnek, az aszfaltozás pedig november 23-ig fog elkészülni, majd az útburkolati jelek felfestése után november 28-án, a teljes munkaterületet visszadják a forgalomnak. 

Tavasszal a elmaradt szakasz -  ami az Ív utcáig tart - kerül majd rekonstrukcióra, amint az időjárási viszonyok megengedik azt. 

Köszönik az itt lakók valamint az erre közlekedők türelmét és megértését. 

Egy elkészült szakasz
Egy elkészült szakasz
fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek