| 2016. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Hamarosan startol az Infósok Viadala

Idén is lesz? Lesz. Jó lesz? Jó lesz! Hamarosan startol az Infósok Viadala, több mint egymillió forint értékű nyeremény vár gazdára. Még javában „tombol” a nyári szünet a középiskolákban, de az Infósok Viadala 2016 gazdaságinformatikai verseny regisztrációja augusztus 1-jével immáron hivatalosan is elkezdődött. Ahogy azt megszokhattuk, az idei versenyre is számos érdekes feladatot és értékes nyereményt ígértek a szervezők.

Ebben az évben ötödször kerül megrendezésre a hagyománynak számító „Infósok Viadala” verseny, a soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézete jóvoltából. Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett gazdaságinformatikai verseny 2012-ben, az Intézet fennállásának 10 éves jubileuma alkalmából, került először megrendezésre és azóta évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a diákok még igyekeznek kiélvezni a nyári szünet utolsó heteit, de mi már előre tekintünk, hiszen amellett, hogy augusztus elsejével elindítottuk a regisztrációt, már a szeptember elsejével induló első forduló feladatai is elkészültek, ahogy az a versenyre készült kis videónkból is megtudható.” - nyilatkozta Dávid Viktória, a verseny szervezőbizottságának vezetője. Majd hozzátette, hogy „Mind a regisztráció, mind pedig a fent említett film elérhető a verseny hivatalos honlapján: http://verseny.inf.nyme.hu .

„Folytatva korábbi hagyományainkat a verseny első fordulója alatt roadshow-t szervezünk 7 helyszínen az országban. Azért, hogy a határon túli versenyzők is könnyen be tudjanak kapcsolódni, az Infósok Viadala Roadshow helyszínei közül az egyiket az online térbe tervezzük” – fűzte hozzá Dr. Bacsárdi László, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója.

A két internetes fordulóból és egy soproni döntőből álló versenyen tavaly közel 500 diák vett részt, és határainkon túlról is érkeztek csapatok a több mint egymillió forint díjalapú versenyre, melyet ebben az évben is két kategóriában hirdettek meg a szervezők: 10. évfolyam és alatti, illetve 11. évfolyam és feletti diákok részére.

A verseny elsődleges célja, hogy a fiatalokat egy nem hagyományos szemszögből ismertesse meg az informatika világával, motiválva őket az ilyen irányú továbbtanulásra – egészítette ki az elhangzottakat Dávid Viktória.

A versenyre szeptember 29-ig lehet nevezni a http://verseny.inf.nyme.hu honlapon. További hírek és érdekességek olvashatóak a verseny Facebook oldalán: http://facebook.com/infosokviadala.

Legnépszerűbb cikkek