Hamis karórákat is szállított a kamion - Képekkel és videóval!

Több mint kétezer hamis karórát találtak egy román kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás. Becslés alapján a hamisítványokkal 164 millió forint kárt okoztak.

A pénzügyőrök az EKÁER-adatok kockázatelemzése alapján ellenőrizték az M1-es autópályán Ausztria felé haladó román kamiont. A járművet mozgó kitereléssel egy pihenőhelyre vezették, ahol átnézték a szállítmány okmányait és szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállított árut. Több dobozban is Emporio feliratú karórákat találtak. Az EKÁER-bejelentésben nem szerepeltek ilyen termékek, ezért a NAV munkatársai a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek.

A szállítmány teljes átvizsgálásakor a pénzügyőrök több mint kétezer Emporio, illetve kétszáz Brembo feliratú, szemmel láthatóan hamis karórát találtak. Becslés alapján a hamisítványokkal százhatvannégymillió forint kárt okoztak. A NAV munkatársai a hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak nyomozást.
 
A hamisított termékek nemcsak a gazdaság tisztességes szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókat is megtévesztik.

Borítókép forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek