| 2017. október. 29. | 1 perc olvasás

Händel Messiása az Evangélikus templomban!

Szombaton este került sor a soproni Evangélikus templomban a reformáció 500. évfordulójának alkalmából a Fidelissima Vegyeskar koncertjére, melyen Händel Messiás című oratóriumát mutatták be.

A Fidelissima Vegyeskar a Munich International Choral Society (Müncheni Nemzetközi Kórusegylet) kamarakórusával (karnagy: Mary Ellen Kitchens) és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus zenekarral (művészeti vezető: Kóczán Péter) együtt lépett fel. A koncert karmestere Szilágyi Miklós volt. 

Az est szólistái Zemlényi Eszter (szoprán),  Puskás Eszter (alt), Kálmán László (tenor) valamint Kocsis- Holper Zoltán (basszus) voltak.

Barcza Attila tanácsnok köszöntőjében elmondta, hogy a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett koncert nagy megtiszteltetés a városnak.

Luther tanai Sopron városában jelentek meg elsőként, és az első evangélikus gyülekezet is itt jött létre hazánkban. Kiemelte, hogy a reformáció kulturális, gazdasági és politikai változásokat is hozott, de elsősorban egy lelki ébredési mozgalom volt, mely Sopron életének szerves részévé vált és formálta, formálja a mai napig. 

A Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze Tóth Károly elmondta, nagy öröm számára, hogy megvalósulhatott ez a koncert a reformáció 500 éves jubileumára. Kiemelte, hogy a mű teljes egészében bibliai igékből áll és Händel főműve. 

 

A koncertből a Sopron TV nézői Mindenszentek ünnepén láthatnak egy összeállítást.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek