| 2024. április. 9. | 1 perc olvasás

Handler Divatgála - Fenntarthatóság és újrahasznosítás a divatban

29. alkalommal szervezte meg hagyományos divatgáláját a Soproni SzC Handler Nándor Technikum. Idén a fenntarthatóság és az újrahasznosítás témakörében alkottak a diákok. A kreatív megoldásokat a közönség vastapssal jutalmazta.

Dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett a keddi rendezvényen, ahol kiemelte, milyen fontos a szakmák szerepe és az, hogy ezt méltó körülmények között sajátíthassák el a diákok:

„A Handler divatgála komoly rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt évtizedek során a városban. Én úgy gondolom, a Szakképzési Centrum bármely intézményében kiváló szaktudásra lehet szert tenni.

Erre büszkék vagyunk. Nem hiába a magyar kormány is 3,6 milliárd forinttal támogatja a Szakképzési Centrumot, és ők számos fejlesztést hajtanak végre több épületben is, pontosan azért, hogy a pedagógusok és a diákok minél modernebb körülmények között tudjanak tanítani és tanulni.”
Fotó: Griechisch Tamás

Kósa Éva, a Soproni SzC Handler Nándor Technikum igazgatója elmondta:

„Már hagyománynak számít ez a divatgála, hisz idén huszonkilencedik alkalommal szervezzük meg. Még a '90-es évek elején volt az első, amit az iskola tornatermében rendeztünk. Minden a divat és a kreativitás iránt érdeklődő személyt várunk ezekre a rendezvényekre. Többek között az általános iskolásokat és a szüleiket, hiszen a rendezvény a pályaorientációt is segíti. Az idei divatgálára a tanulóink az oktatók vezetésével a fenntarthatóság és az újrahasznosítás témakörében álmodtak meg ruhákat, frizurákat és sminkeket. A legjobban teljesítő, a legkreatívabb tanulóink a végén jutalmazásban részesülnek, hiszen ez egy verseny is a fodrász és a kozmetikus tanulók számára.
Fotó: Griechisch Tamás

A divatgálán tiszteletét tette dr. Magyar Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, és Kuntár Csaba a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója.

Fotó: Griechisch Tamás

Az esemény óriási élmény mind a résztvevőknek, mind pedig a közönségnek, hisz a diákoknak általában ez az első bemutatkozási lehetősége, és ezt igazán profi körülmények övezik.

Fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek