| 2023. március. 28. | 1 perc olvasás

Handler Divatgála idén is

A Soproni SzC Handler Nándor Technikum 2023-ban 28. alkalommal szervezi meg hagyományos Divatgáláját. A rendezvényt szokásos módon a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartjuk 2023. április 3-án.

A rendezvény jó alkalom arra, hogy az iskola bemutassa fodrász, kozmetikus és női szabó tanulói sokoldalú munkáját és magas szintű szakmai képzettségét. Nem utolsó sorban pályaorientációs célt is szolgál, hogy a város általános iskolai tanulóinak és a szüleiknek felhívják a figyelmét a fenti szakmákra.

A  rendezvény az idei évben a Petőfi200 témához kapcsolódik. A gála során lesz divat-, fodrász- és kozmetikai bemutató. A rendezvény megmozgatja az iskola szépészeti és kreatív ágazatának minden növendékét. A ruhák egy része a tanulók tervei alapján készül, amelyeket ők is mutatnak be. A ruhákhoz illő frizurákat, sminkeket a fodrász és kozmetikus tanulók készítik el. Ez versenyt is jelent a számukra, amelynek során megmérettetik tudásukat, kreativitásukat és szakmai felkészültségüket.

A programot 12.45-kor Kósa Éva, a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Technikum igazgatója nyitja meg, majd 13 órától az intézmény kozmetikus és fodrász tanulói közös projektmunkában készítik el a modellek sminkjét, testfestését és frizuráját az esti gálára. 

16.45-től kezdődik a zsűrizés. A 4 tagú zsűri eldönti, hogy a különböző kategóriákban mely tanulókat díjazza.

A divatgála-bemutatót 18 órakor tartják, amikor a közönség a Petőfi-emlékév ihlette kompozíciókat láthatja.

Köszöntőt mond: Kuntár Csaba a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója. Az eseményt megnyitja: Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere

Továbbá a rendezvényen részt vesz Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum gazdasági vezetője és Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Legnépszerűbb cikkek