| 2016. május. 4. | 1 perc olvasás

Handleros faipari sikerek

Három handleros faipari technikus tanuló nemcsak ahhoz járult hozzá, hogy iskolájuk standját a mesterremekek olimpiáján a legjobbnak találják, hanem előkelően szerepeltek a magyar asztalos tanulmányi verseny döntőjén is. Enzsöl Dominik mindezek mellett VIII. helyezést szerzett az országos szakmai tanulmányi versenyen.

Az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, a Bútorszövetség és az X-Meditor Kft. idén először rendezte meg a mesterremekek olimpiáját. A megmérettetésen az ország faipari iskolái indulhattak, asztalos és faipari technikus tanulóik által készített termékekkel. A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája kiállított bútoraival elnyerte a verseny fődíját, Schreiner Károly végzett technikus tanuló pedig szekrényével a legjobb vizsgaremeknek járó díjat hozhatta el. A kiállítás három résztvevője, Balogh Martin, Enzsöl Dominik és Huszár Kristóf IX. helyen végzett a magyar asztalos tanulmányi verseny döntőjén.

– A csapatverseny írásbelivel kezdődött Budapesten – tudtuk meg Folcz Tóbiás faipari szakoktatótól, a diákok felkészítő tanárától. – Ezután városunkban, a Nyugat-magyarországi Egyetem faipari tanműhelyében rendezték meg a döntőt.

Az előző évi verseny során a csapatok autista gyerekek számára készítettek elszeparálható íróasztalt. Idén ezekhez az asztalokhoz terveztek tárolószekrényt, konténert – a gyerekek speciális igényeinek megfelelően kialakítva. A kétnapos döntőn a versenyzők a szekrény, a fiókok elkészítése, csiszolás, felületkezelés és anyagismereti feladatok megoldásán keresztül mutatták meg a tudásukat.

Enzsöl Dominik még egy sikert könyvelhetett el magának: az országos szakmai tanulmányi versenyen VIII. helyezést ért el. Hátradőlve várhatja az év végi technikus vizsgát, hiszen eredményének köszönhetően mind a szóbeli, mind a gyakorlati vizsgarészből kiérdemelte a jeles érdemjegyet.

 

Legnépszerűbb cikkek