| 2016. április. 3. | 1 perc olvasás

Hangversennyel emlékeztek meg a híres zeneszerző születésnapjáról

Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző születésének 85. évfordulója alkalmából emlékhangversennyel tisztelegtek Sopronban a 2013-ban elhunyt művész emléke előtt.

A városunkhoz ezer szállal kötődő művész munkásságának méltó módon állítottak emléket a város nagy kórusai: a Fidelissima Vegyeskar, a Kórus Spontánusz, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar és a Sonitus Scarbantiae Nőikar.

A közönséget Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte, aki elismerő szavakkal méltatta a zeneszerzőt, és kiemelte, hogy Szokolay Sándor nemcsak zeneszerző, hanem egy jeles közéleti ember, igaz hazafi és jó magyar volt. A polgármester köszönetet mondott a zeneszerző családjának és a hangversenyen közreműködő kórusoknak, amiért ápolják és életben tartják Szokolay Sándor művészi hagyatékát.

A család részéről Szokolay Orsolya elevenítette fel személyes emlékeit, és méltatta a zeneszerző munkásságát. Kiemelte, hogy édesapja a műveiben sok felfedeznivalót hagyott hátra az utókornak.

A Kossuth-díj mellett számos elismeréssel jutalmazott zeneszerző születésének 85. évfordulójáról néhány nappal ezelőtt a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar is megemlékezett a budapesti MÜPA-ban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek