| 1 perc olvasás

Harangzúgás után becsengetés

Több mint 1100 diák kezdi meg tanulmányait a 2023/24-es tanévben a Szent Orsolya Római Katolikus Iskolában. A felső tagozatos diákok tanévnyitóját a Szent Mihály-templomban tartották, ahol dr. Veres András győri megyéspüspök celebrált szentmisét.

Ünnepi szentmisével nyitotta meg a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola a tanévet. Az elcsendesedés és a ráhangolódás volt a célja a tanévnyitónak. A zsúfolásig megtelt templomi padsorokban a diákok sokasága figyelte az igehirdetést.

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Veres András győri megyéspüspök kiemelte:


Mindenképpen örömteli a mai nap. Az, hogy ilyen népszerű az iskola, azt jelzi, hogy a munka, ami itt folyik, az a szülők és diákok megelégedésére van.

Ugyanakkor pedig hiszem, hogy erre nagyon nagy szükség van, hiszen az itt lévő gyermekek életkora egy olyan életszakasz, amikor leginkább alakulunk, formálódunk. A személyiségük ilyenkor szívja magába azt az értékrendet, amelyet fontosnak tartunk. A szülők azért küldik ide gyermekeiket, mert ezt az értékrendet szeretnék követni. Bízom benne, hogy ezt gyermekük fejlődésében is tapasztalják, látják nap mint nap, és talán ennek is a híre vagy eredménye az, hogy ilyen sokan jelentkeznek minden évben ebbe az iskolába - mondta a püspök atya.
 

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Kovács András igazgató elmondta: "A Szent Orsolya-iskolában összetartó és jó pedagógusközösség van. A nevelőtestület 112 főből áll, akik mindennap tudásuk legjavával szolgálják az iskolát.  Az Orsolyában biztosított, hogy minden tantárgyat szakos pedagógus tanít."

Fotó: Griechisch Tamás

A vasárnapi ünnepi tanévnyitón részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki dr. Pintér Sándor miniszter úr képviseletében Stippingerné Frits Gabriella asszonynak nyugdíjba vonulása alkalmából pedagógus szolgálati éremmel köszönte meg évtizedeken át tartó áldozatos munkáját.

Fotó: Griechisch Tamás

A tanévnyitók után, hétfőtől megkezdődik a komoly munka az iskolákban, és becsengetnek a 2023/24-es tanévre.

 

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek