Harmadik lett a Budapest-Kupán Babos Tímea

Harmadik helyen végzett Babos Tímea, és társa a Budapest Kupa vegyes-páros mezőnyében. Vasárnap a Nemzeti Edzésközpontban befejeződött megmérettetésen 6 csapat vett részt. A nyitó naphoz hasonlóan a soproni teniszező kisebb vállsérülés miatt lépett csak vegyes párosban pályára.

A bronzcsatában az egyesben Babos Tímeát helyettesítő
Drahota-Szabó Dorka döntő rövidítésben 4:2, 3:4, 10-8-ra verte a páros junior Australian Open-bajnok Nagy Adriennt, majd a világranglistán 76. Balázs Attilát pótló Fajta Péter 4:3, 4:3-ra verte a Davis Kupa-válogatott Nagy Pétert.
Az 1-1-re álló párharc így a vegyes párosban dőlt el, melybe már Balázs Attila és Babos Tímea is beszállt: a találkozót a meccslabdát hárító Babosék nyerték döntő rövidítésben 4:1, 2:4, 12-10-re.

A zárt kapuk mögött rendezett csapatverseny meccseit kizárólag az M4 csatornán lehetett követni. A Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkotott egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőztek egymással. A szettek négy játékig tartottak, 3:3-as állás esetén rövidítés döntött, a találkozók vonalbírók és labdaszedők nélkül zajlottak.

 

Legnépszerűbb cikkek