Harminc millió forinttal támogatja az önkormányzat a Soproni Gyógyközpontot

Harminc millió forinttal támogatja a Soproni Gyógyközpont munkáját Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az erről szóló támogatási szerződést hétfőn írta alá dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Kulcsár Dániel a kórház leköszönő mb. főigazgatója.


fotó: Griechisch Tamás

A találkozón jelen volt dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester és dr. Molnár Sándor osztályvezető főorvos is, aki 2021. január elsejétől lesz a Soproni Gyógyközpont igazgatója.

- A 2020-as esztendő nem várt feladatok elé állította Magyarországot, Sopront, és talán az egész világot. Koronavírus-járvánnyal nézünk szembe, és az egészségügyben dolgozók ennek a járványnak a frontharcosai, hiszen a védekezés első vonalában dolgoznak magas szinten, energiát nem kímélve. A mai napon 30 millió forinttal támogatjuk a Soproni Gyógyközpontot. Sopron közösségi összefogását fejezi ki ez a támogatás, amely hozzájárul a védekezéshez szükséges feladatok finanszírozásához. Jó szívvel adjuk ezt a támogatást, és jó egészséget kívánunk a dolgozóknak – emelte ki a polgármester. 


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Kulcsár Dániel ezt követően megköszönte az önkormányzat felajánlását, illetve a kórház minden dolgozójának az elmúlt hónapok áldozatos munkáját: "Ez a támogatás, amit az önkormányzattól kaptunk, óriási segítségnek tekinthető. Több mint gesztus, ami a Sopron környéki emberek gyógyulását fogja szolgálni.  Az elmúlt 10 hónap mindenki számára egy teljesen szokatlan, új helyzetet teremtett a kórház működésében. Az intézmény történetében ilyen járványügyi helyzet nem fordult elő. Miután kijelölt Covid-ellátóhely lettünk, nagyon komoly orvosszakmai feladattal néztünk szembe, amit kiváló orvoscsapattal tudunk elvégezni. Szeretném külön megköszönni az ápolási feladatokat ellátó szakdolgozóknak a munkáját, ők is kimagaslóan jól teljesítettek.

Dr. Farkas Ciprián polgármester az aláírás alkalmával megköszönte a leköszönő főigazgató munkáját és sok sikert kívánt az új igazgatónak dr. Molnár Sándornak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek