| 2017. április. 27. | 1 perc olvasás

Harmincegy helyszínt biztosít Sopronban az önkormányzat a lomtalanításra

Az idei esztendőben is megszervezte a lomtalanítást Sopronban az önkormányzat. Összesen harmincegy helyszín lett kijelölve erre a célra a város területén, amelyhez kapcsolódik többek közt a brennbergi, balfi és a tómalmi településrész is, így mindenhol lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság megszabaduljon a háztartásokban esetleg felhalmozódott nemkívánatos lomoktól.

Az egyes helyszínekre különböző időpontokban kerülnek kihelyezésre a konténerek ( egészen az év végéig ) ahol 3 napig lesznek megtalálhatóak, mégpedig napi elszállítással, hogy ezzel is biztosítva legyen a folyamatos elhelyezési lehetőség.

A kihelyezési dátumokról mindig a lomtalanítás előtti héten pénteken értesítik ki szórólap formájában a lakosságot, ezzel is elősegítve a pontos tájékoztatást az adott körzetet érintően, valamint együttműködve a polgárőrséggel folyamatos ellenőrzési felügyelet is lesz a hulladéktárolók környékén az esetleges problémák elkerülése érdekében.

Jó tudni és ebben kérik az lakosság együttműködését, hogy veszélyes hulladékot, mint például az autógumi, festék, vegyszerek stb. ne helyezzék el a konténerekben valamint a műszaki hulladékot, amennyiben nem tudják valamelyik zöld szigetre eljuttatni akkor a konténer mellé tegyék le, hogy külön kezelve lehessen majd azokat elszállítani. A háztartásban keletkező kommunális hulladéknak sem itt a helye, így arra kérnek mindenkit, hogy ezeket se ezekben a konténerekben helyezzék el.

Legnépszerűbb cikkek