| 1 perc olvasás

Harmónia és együttműködés a harcművészetben

A Krasznai Ferenc Sportcsarnokban július 3-7. között tartják a Jaff Raji a RAJI-BUDO nemzetközi iskolavezető nagymester által vezetett intenzív aikido szemináriumot.

Az edzőtáborban naponta több edzésen vehetnek részt a hazai aikidósok mellett a francia, chilei, osztrák és a Kárpát-medencéből érkező sportolók is, mintegy 60-an.

Az edzőtábor kísérő rendezvénye volt egy kalligráfiabemutató is, melyet a Chiléből érkező Orlando Dassonvalle Roldan 6. danos Shodo (kalligráfia) mester vezetett a tábor résztvevőinek.

Fotók: Griechisch Tamás

Jaff Raji a RAJI-BUDO, a Nemzetközi RAJI-BUDO Iskola alapítója elmondta:

"Most van a harmincadik évfordulója annak, hogy először jöttem ide Magyarországra. Azóta sok idő eltelt, nagyon sokat dolgoztunk, izzadtunk, és sok örömteli pillanatot éltünk meg közösen. Ezek az alkalmak, illetve a magyar társak is segítettek abban, hogy az aikidómat továbbfejlesszem.

Dr. Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere kiemelte:

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy már negyedik alkalommal szervezik meg az RAJI-BUDO aikido edzőtárbort Sopronban. Azt gondolom, hogy Sopron sok sportággal teletűzdelt, színes sportélettel büszkélkedő váro. Az, hogy ez az 50-60 fős közösség Sopront választotta, megtiszteltetés. Mi minden alkalommal támogatjuk az ilyen eseményeket.
Fotók: Griechisch Tamás

Dr. Polgár András, a Soproni Aikido Meshin Egyesület elnöke elmondta, a jubileum különleges rangot ad a rendezvénynek. A pusztakezes edzések mellett fakarddal és bottal végrehajtott technikákat is gyakorolhatnak a résztvevők. A mester útmutatásai alapján tudják pontosítani és tökéletesíteni a mozdulatokat. Azáltal, hogy a mozdulatok, az érzetek és a gondolatok egységében hajtják végre a gyakorlatokat, olyan muníciót nyernek az év további részére, ami a mindennapokban is nagyon értékes, és tovább tudják adni ezt a tudást, valamint tovább tudják fejleszteni, csiszolni a gyakorlást.

Az aikido egy japán harcművészeti forma, melynek célja a béke megteremtése és megőrzése.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek