| 2021. július. 24. | 1 perc olvasás

Harmonikaszó, íjászat, bográcsozás - ilyen volt a III. Patak Parti

Harmadik alkalommal szervezte meg a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület családi délutánját a brennbergi völgyben. A Patak Partin a játékos programok mellett bemutatót tartott az Alpokalja Íjász Sport Egyesület, de vadászkutyával és sólyommal is találkozhattak a résztvevők.

A Soprontól mintegy 5 kilométerre fekvő brennbergi völgyben, a Rák-patak partján lévő erdei tisztáson szervezett családi programot a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület. Az eseményen a legfiatalabbak és a felnőttek is több népi játékban kipróbálhatták magukat, de volt bográcsozás és harmonikaszó is. 

Az Alpokalja Íjász Sport Egyesület idén második alkalommal vett részt az eseményen, lehetőséget nyújva a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek az íjászattal.  A délután folyamán Geiger Kálmán vadászkutya gyakorlati bemutatót tartott: Európa-bajnok vadászkutyák mutatták be gazdájuk parancsszavaira végrehajtott feladataikat, valamint alkalom nyílt sólyom simogatására is.

Baranyai Konrád, a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület elnöke, a rendezvény szervezője elmondta, az esemény legfőbb célja, hogy a pandémia után az emberek a természetben kötetlenül tudjanak kikapcsolódni, beszélgetni egymással. Fontos célkitűzésüknek tartják azt is, hogy a rendezvényeiken jelenjen meg a német nemzetiség kultúrája is. Idén ezt a Weinrose Blaskapelle vagy Borvirág Együttes fúvós zenéjével valósították meg.

Az eseményre az idősebb korosztály is kilátogatott: Módrián Lipót Brennbergbányáról érkezett a családi napra. Számára különösen fontos a német nemzetiségi hagyományok őrzése, ezért is örömmel jött szombaton a családi napra. – A mai fiatalok hajlamosak megfeledkezni a régi hagyományokról, de mi öregek összetartunk. Ha valahol van ilyen rendezvény, akkor mindenképpen eljövünk, ezért is fogadtuk örömmel a meghívást – mondta el. 

A szervezők a környezet védelmére is figyelmet fordítottak, a résztvevőket arra kérték, lehetőségeik szerint gyalogosan, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg a helyszínt.

Legnépszerűbb cikkek