| 2019. szeptember. 28. | 1 perc olvasás

Három a Károly

Az egyik legizgalmasabb soproni futóeseményt tartották meg szombaton délelőtt a Soproni Parkerdőben. A rendezvény neve is sokatmondó: Három a Károly, vagyis háromszor is a kilátót érintik futás közben a versenyzők.

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a versenyt két különböző távon: 10 és 21 kilométeren indulhattak a sportolók. Előbbit teljesíthették váltók is, akár ketten vagy hárman. A Károly-kilátó parkolójából indultak a sportemberek, akiket az esős, őszies időjárás sem riasztott el a futástól. A tíz kilométeres táv három különböző hosszúságú és meredekségű szakaszból állt.

- Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen fedezik fel Sopronban is a terepfutás szépségeit, a nem túl ideális időjárási viszonyok ellenére hatvanan álltak rajthoz ma délelőtt- emelte ki a verseny kapcsán Lederer György szervező.

A Három a Károly egyben a hat eseményből álló Alpokalja Terepkirály versenysorozat záró akkordja volt, az ott legjobban teljesítők is dobogóra állhattak szombaton délelőtt. A díjakat dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő adta át. Dr. Farkas Ciprián, aki saját maga is a futás elkötelezettje, elismeréssel szólt arról, hogy a sportemberek a hűvös, esős idő ellenére is teljesítették a távokat a nehéz terepen. Köszöntőjében kiemelte: a sikeres versenysorozat jövőre is folytatódik, amely egyre inkább családi eseménnyé is válik, hiszen egyre több gyerek érkezik a szüleivel a különböző futóversenyekre. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: terepfutás

Legnépszerűbb cikkek