| 2018. március. 17. | 2 perc olvasás

Három bronzérem és három kvóta a karate Európa Bajnokságra

Pénteken rendezték meg Répcelakon az MKSZ Felnőtt Knock Down Kyokushin Karate Magyar Bajnokságot, ahol több hazai karate szervezet is delegálta versenyzőit. A Castrumosok 3 bronzérmet és 3 indulási jogot szereztek az idei lengyelországi Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságra. A rendezvény színvonalát emelte a soproni dr. Szepesi Csenge Világ- és Európa bajnok részvétele is, aki 7 hónapos kisfiával ezúttal díszvendégként vett részt a Felnőtt Magyar Bajnokságon!

A kapuvári Castrum SC kezdetben 4 fővel nevezett a Magyar Bajnokságra, de  a váratlanul lebetegedett -55 kg-os Németh Veronika sajnos nem tudott részt venni a versenyen. (Ő korábbi eredményeivel, mint Európa Válogatott kerettag ettől függetlenül is részvételi joggal bír a kontinens viadalon.)

A junior korcsoportból előlépő Bán Lili a -60 kg -os női kategóriában rengeteg kellemetlen pillanatot okozott az őt dobogón megelőző idősebb társainak. A veszkényi sportoló egyenlőre még csak bronzéremmel büszkélkedhet, de hamarosan nagyobb eredményre is számíthatunk tőle. Szondi Anikó a -65 kg-osok közt, míg Végerbauer Roberta az abszolút kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

- Veronika EB indulási joga mellé még két kvótát szereztük a két hónap múlva - pont a szóbeli érettségik idejére eső -, Shinkyokusin Európa bajnokságra. Hogy ebből, mennyit fogunk felhasználni, még a versenyzőkkel való felkészülési program egyeztetését követően tudunk majd csak nyilatkozni. Az biztos, hogy csak úgy fogunk a nemzetközi vonalba lépni, ha sportolóink az ilyen szinten elvárt munkát is vállalják. - mondta Sensei Pantelics Péter a Castrum SC elnöke.

A három bronzérmes hölgy és az őket segítő kapuvári csapat
A három bronzérmes hölgy és az őket segítő kapuvári csapat
Bán Lili látványos guruló forduló rúgással támadja tavalyi bajnokot
Bán Lili látványos guruló forduló rúgással támadja tavalyi bajnokot
Dr. Szepesi Csenge és Szabó Tamás a  Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke
Dr. Szepesi Csenge és Szabó Tamás a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke

Legnépszerűbb cikkek