| 2019. november. 22. | 2 perc olvasás

Három évtizede alapították a Soproni Kozmutza Flóra Iskolát

A kezdeti nehézségek után az intézmény mára már a munkához szükséges különleges felszerelésekkel és megújult épületben várja a diákokat. A pedagógusok a 3 és 25 év közötti sajátos nevelési igényű fiatalok fejlesztésében tudnak részt venni a mindennapokban.

Az intézmény 30. születésnapja alkalmából tartott ünnepséget a Soproni Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény. 1989-ben nagy nehézségek árán, de a lelkes pedagógusoknak köszönhetően sikerült létrehozni a speciális iskolát.

Az ünnepségen Horváth Lászlóné igazgató hangsúlyozta, hogy az iskola célja továbbra is az, mint az elmúlt 3 évtizedben: boldog, kiegyensúlyozott fiatalok nevelése. Emellett fontosnak tartják, hogy mindenkit felkészítsenek az önálló életre, melyben a hagyományőrzésnek is nagy szerepet szánnak a pedagógusok.

Horváth Lászlóné, igazgató, Kozmutza EGYMI
Horváth Lászlóné, igazgató, Kozmutza EGYMI
fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az 1989-ben alapított intézmény ünnepségére Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is ellátogatott. Az önkormányzat nevében pedig ajándékot is átadott az ünnepeltnek, valamint megköszönte az ott dolgozó pedagógusok áldozatos munkáját. - Mi más lehetne a legszebb köszöntés, mint Kozmutza Flóra szavai: "A segítségnyújtás is lehet szenvedély!"- emelte ki a polgármester.

Dr. Farkas Ciprián polgármester
Dr. Farkas Ciprián polgármester
fotó: Griechisch Tamás

A múltra az intézmény első 20 évében igazgatóként dolgozó dr. Magas Lászlóné is emlékezett, aki kiemelte: az iskola az elmúlt évtizedekben több nemzetközi kapcsolatot is kialakított, így a krakkói és a kempteni hasonló intézménnyel is szoros a szakmai és a személyes együttműködésük is. 

Dr. Magas Lászlóné
Dr. Magas Lászlóné
fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen a "Flóra-díjat" is átadták. Az elismerést az iskola nevelőtestülete alapította 10 éve, most a 11. gyűrű talált gazdára. A kitüntetést idén Czvitkovics Erika igazgatóhelyettes vehette át.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek