| 2 perc olvasás

Három park újult meg Sopronban

A városvezetés számára fontos, hogy a soproni családok minőségi környezetben tölthessék szabadidejüket, ennek érdekében az elmúlt hónapokban megújult a Paprét, a Washington park és a Szélmalom tér is, melyeket egy sajtótájékoztató keretében, hivatalosan is átadtak csütörtök délelőtt.

A Zöldülő Belváros program részeként idén áprilisban kezdődött meg Sopron belvárosa három zöldfelületének felújítása. A Paprét zöldfelülete és parkolója mellett megújult a Washington park, valamint a Szélmalom tér is. A megújult zöldterületeket csütörtökön délelőtt sajtótájékoztató keretében adták át hivatalosan.

- Számunkra kiemelkedő fontossággal bír, hogy a soproni családok egészséges környezetben tudják eltölteni a szabadidejüket, éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk a városi parkokra és zöldterületekre. Ennek szellemében az elmúlt időszakban három városi park újult meg. A Paprét, a Washington-park és a Szélmalom tér felújítása végső soron hozzájárul ahhoz, hogy Sopron szépüljön és további fejlődés jeleit mutassa. Azt kérjük a lakosságtól, hogy használják ezeket a parkokat egészséggel, és vigyázzanak az állapotukra – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

A Papréten felújították a parkon áthaladó járdát, emellett pedig új sétányok épültek, a parkolót is újjáépítették, valamint számos új növényt is ültettek. A téren a holokauszt-emlékmű környezete is megújult, mely lehetővé teszi a méltó megemlékezések lebonyolítását a jövőben.

- Itt van három belvárosi helyszín, ahol lényegében az elmúlt nyolcvan-száz évben jelentős felújítás nem történt. Most viszont ezekre a helyszínekre is jutott figyelem, és jutott forrás, köszönhetően a városvezetésnek. Felhívom a figyelmet még arra, hogy ez a szép, régi tér más tekintetben is megújul, és büszkék lehetünk rá, mert itt kapott helyet az ország első sportcsarnoka, amit a soproniak, a soproni önkéntes torna- és tűzoltóegylet épített saját erőből. A Paprét szomszédságában megújul egy műemlék-épület is, melyben kosárlabda-akadémia kap helyet – részletezte a sajtótájékoztatón dr. Simon István alpolgármester.

A környezetrendezési munkák során a Washington parkban a parkon átvezető sétányok is új burkolatot kaptak, a fagylaltozó mellett pihenőteret alakítottak ki, valamint a parkot szegélyező kerítés renoválása mellett a növényzetet is felfrissítették.

A Szélmalom téren a pihenőkeresztnek is otthont adó zöld sziget felújítása során új sétányokat, lépcsőt és támfalat is építettek. A friss növényvilág mellett új utcabútorokat, padokat és szemeteseket is elhelyeztek.

A zöldfelületek fenntartását mindegyik téren automata öntözőrendszer biztosítja.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek