| 2020. február. 19. | 1 perc olvasás

Három soproni orvost is jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra

Dr. Németh Erzsébetet, dr. Toma Kornélt és dr. Szöllösi Andrást is jelölték a díjra, melyet 2017-ben hoztak létre. Az elismerésben olyan orvosok részesülhetnek, akik a mindennapi munkájukat rendkívüli odaadással és tudományos igényességgel teljesítik vagy rendkívüli cselekedetükkel megmentették betegük életét.

A díjat Szent-Györgyi Albert orvosi és fiziológiai Nobel-díjának 80. évfordulója alkalmából hozta létre a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány, hagyományteremtő jelleggel. Minden évben olyan orvosoknak szeretnék adományozni az elismerést, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek találnak rá.

2020-tól az egyesület kiterjesztette a díjat az egészségügyi szakdolgozókra is, hiszen áldozatos munkájuk épp olyan elismerésre méltó, mint az orvosoké.

A jelölési időszakot minden évben őszre írják ki, bármely Magyarországon dolgozó orvost vagy egészségügyi dolgozót lehet nevezni, kivéve az előző év nyerteseit.

A közönségdíjakon kívül, a szakmai ítészek egy különdíjat és egy életműdíjat is odaítélnek két kiemelkedő munkásságú doktornak.

A zsűri háromfős, tagjai Máté Krisztina producer, dr. Kallai Árpád a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Prof. dr. Klivényi Péter egyetemi tanár, az MTA doktora.

Szent-Györgyi Albert
Szent-Györgyi Albert
Forrás: Internet

Idén Sopronból három orvost jelöltek az elismerésre, mindannyian elismert és köztiszteletnek örvendő szakemberek.

-Dr. Német Erzsébet háziorvos

-Dr. Toma Kornél sebész- és sürgősségi szakorvos (Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet)

-Dr. Szöllösi András sebész (Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet)

A zártkörű díjátadó ünnepséget 2020. április 23-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartják.

A közönségszavazás március 16-ig tart, e-mail cím megadásával lehet leadni a voksot, a díj hivatalos weboldalán keresztül. 

Borítókép: a 2019-es díjak, Forrás: szentgyorgyialbertorvosidij.hu

Legnépszerűbb cikkek