| 2022. augusztus. 26. | 1 perc olvasás

Háromnapos szabadtéri fotókiállítás nyílt a Várkerületen

Idén is megrendezte szabadtéri fotókiállítását a Soproni Fotóklub. A magyar fotográfia napja alkalmából a tagok elmúlt egy évben készült alkotásait, az erdélyi Homoród Fotóklub Egyesület, valamint a Tini túra tábor résztvevőinek képeit láthatják az érdeklődők. A tárlat augusztus 28-ig tekinthető meg a Várkerületen.

A Magyar Fotográfia Napját minden évben augusztus 29-én ünneplik annak emlékére, hogy 1840-ben azon a napon készült először hazánkban, nyilvános eseményen fénykép, vagy ahogy akkor nevezték, dagerrotípia. A Csokonai Vitéz Mihály közösségi és Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett Soproni Fotóklub már 2002 óta minden évben szabadtéri kiállítással emlékezik meg a jeles napról.

fotó: Máthé Alexandra

A kiállítást Filep Márk a belváros önkormányzati képviselője nyitotta meg aki kiemelte: Sopron gazdag kulturális élettel rendelkezik, melyhez nagymértékben hozzájárulnak a különböző művészetek képviselői. 

Ha valaki megkérdezi 100-200 év múlva, hogy mi volt itt Sopronban, akkor azt válaszolják majd, hogy művészet

- tette hozzá Filep Márk. 

fotó: Máthé Alexandra
A szabadtéri fotókiállítást először 2002-ben rendeztük meg a magyar fotográfia alkalmából a Fő téren, később pedig a Széchenyi térre, majd a Várkerületre költözött a tárlatunk. Az idei kiállításon mintegy 200 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők. Idén is a tagok elmúlt egy évben készült alkotásait, illetve az erdélyi Homoród Fotóklub Egyesület és a Tini túra tábor résztvevőinek képeit láthatják a soproniak

- mondta Hipságh Gyöngyi, a Soproni Fotóklub elnöke. 

fotó: Máthé Alexandra

Az eseményen a Brass Brothers rézfúvós együttes is közreműködött. A tárlat szombaton és vasárnap is megtekinthető a Várkerületen, a Mária-szobornál.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek